StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Laatste kans om nog in te schrijven voor de bus naar Deinze.
Er vertekt zondag om 16 uur een bus vanuit Hingene naar Deinze. Wie met de Freethielvriendne Bornem onze Leeuwen wil gaan aanmoedigen (en na het verlies tegen Lommel zullen ze alle steun goed kunnen gebruiken), moet er als de kippen bij zijn om een mailtje te sturen naar info@freethielvrienden.be en ontvangt daarna een mail terug met daarin alle info. Dit kunen we al kwijt : een ticket (er zijn enkel staanplaatsen) kost 10 Euro en de bus vertrekt zondag om 16 uur aan ons lokaal Café De Zwaan in Hingene. De wedstrijd begint om 18 uur.

Voor wie vandaag nog overschrijft zorgen wij voor een ticket zodat U niet naar Beveren hoeft te rijden. Er is een verplichte buscombiregeling, dwz dat men niet met eigen vervoer naar Beveren mag rijden. Leden van onze supportersclub betalen 7 Euro voor de bus, niet-leden 10 Euro.

* KSK Beveren heeft eerste Europese overwinning te pakken.
Het zijn bijna vijgen na Pasen, maar door omstandigheden komt dit verslagje van Geert De Vreese een weekje te laat, maar op mooie prestaties staat geen datum en daarom geven we het graag vandaag nog mee. KSKB was het afgelopen weekend vrij, maar donderdag stond er wel een Europese match op het programma en Geert laat jullie hiervan nog even mee genieten.

PVW

KSK Beveren heeft donderdagavond op eigen terrein zijn tweede poulewedstrijd in de Fenix-trophy met ruime 4-1 cijfers gewonnen van het Spaanse Cuenca Mestallistes en dit voor ruim 150 betalende toeschouwers. De club uit Valencia kan vergeleken worden met het niveau van de Belgische tweede provinciale.
Na een kwartier spelen kwam Beveren op voorsprong via Zinga, een speler uit de beloftenploeg.
Enkele minuten later kwamen de bezoekers echter direct weer op gelijke hoogte maar nog eens een paar minuten later kwam geelblauw weer op voorsprong, opnieuw via Zinga. Beveren vertikte het om nog voor de pauze de score verder uit te diepen door het missen van meerdere kansen.

Na de rust was er meer evenwicht in het spel en waren er doelkansen langs beide zijden. Het was pas in de slotfase dat geelblauw nog tweemaal wist te scoren via Put. Een logische en verdiende zege voor Beveren dat dus nog in running is voor de poulewinst alhoewel het voor de meesten duidelijk is dat Manchester de grootste kanshebber is wegens te sterk.
De partij werd ook deze keer rechtstreeks uitgezonden via de sociale media en werd voorzien van live-commentaar door Stijn Cluskens en Robin Beck. De camera werd ter beschikking gesteld door Beveren-speler Thibeau De Vos en dit dankzij zijn connecties met VTM.

Na de partij was er een grote verbroedering tussen de bezoekers uit Valencia en de entourage van KSK Beveren. Nog even vermelden dat die amateurspelers uit Spanje geen enkele euro verdienen met het voetbal. Integendeel, zij betalen elk jaar 1000 euro lidgeld om te kunnen voetballen. Dat noemen ze dan echte amateurs pur sang.

Gdv.