StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met:
Matthias Verreth

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week: Matthias Verreth.

Als beloftevolle voetballer. Zo kwam Matthias Verreth binnen op de Freethiel in de zomer van 2019. Een landgenoot die zijn jeugdopleiding genoot bij het grote PSV Eindhoven. Eerder plukte Waasland-Beveren daar al Aleksandar Boljevic weg. De verwachtingen waren groot. Het enthousiasme zo mogelijk nog groter. Jong, Belgisch, en met een enorm potentieel. Volgens het DNA van de club leek het een match made in heaven.

In zijn eerste seizoen maakte Verreth voornamelijk minuten bij het eerste elftal als invaller. Zijn eerste doelpunt scoorde hij dan wel al op de 2e speeldag. Een mooie start zou je denken. Echter bleek achteraf dat zijn statistieken doorheen het seizoen niet verder opgekrikt zouden worden. Matthias Verreth kwam dan wel 19 keer in actie. De meeste wedstrijden van het seizoen 2019-2020 bleef de middenvelder toch voornamelijk op de bank zitten.

Een teleurstellend eerste seizoen. Lag dat aan de coach die maar weinig vertrouwen uitsprak in Verreth? Presteerde hij ondermaats? Waren het andere factoren? Dat zouden we te weten komen in het volgende seizoen van de Jupiler Pro League. Onder Nicky Hayen ging het het voor de middenvelder echter van kwaad naar erger. In 6 maanden kwam Matthias nog nauwelijks 4 keer in actie voor geel-blauw. Er moest een oplossing gevonden worden. En die vond W-B bij het Deense Kolding. Op uitleenbasis weliswaar.

In Scandinavië kwam Verreth in de 2e klasse terecht. Hij zou er met de club moeten vechten voor het behoud. Hij speelde in totaal 14 wedstrijden voor de Denen. Daarin scoorde hij 1 doelpunt, hij gaf ook 1 assist. Het behoud zou niet verzekerd worden. De club zou de leenbeurt van Verreth niet verlengen.Terug naar Beveren dus.

Echter was er ook in het Waasland geen plaats meer voor de ex-PSV-jonkie. Hij bleef nog wel op de Freethiel voetballen tot de wintermercato. Zo kwam hij in totaal nog 8 keer in actie. In de winter werd er opnieuw een oplossing aangereikt. Verreth tekende bij FC Eindhoven. Terug naar de stad waar het voor hem allemaal begon. In Eindhoven speelde hij 21 wedstrijden waarin hij 3 assists gaf.

Hoewel hij nauwelijks 6 maanden kreeg, kwam hij toch nog aardig wat wedstrijden in actie. 2022-2023 zou wel eens het jaar van de doorbraak kunnen worden voor Matthias Verreth.

Doorbraak of niet. Bij Eindhoven werd hij in die zomer aan de kant gezet. Verreth liet het hoofd niet hangen en tekende een contract bij reeksgenoot Willem II in de Keukenkampioendivisie.

Voorlopig werden daar 16 wedstrijden afgewerkt. Verreth zelf mocht 13 keer aantreden. Daarin scoorde hij nu al 2 keer.

Nu dan het jaar van de doorbraak? Ik duim alvast!

Seppe Meul.