StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LAAT HET DIBJE GEEN DIB WORDEN.

Het verlies afgelopen zondag tegen Lommel was een afknapper, maar gelukkig waren er die laatste 20 minuten waarin nog veel had kunnen gebeuren (een beetje vergelijkbaar met W-B - Virton van vorig seizoen toen een 1-3 achterstand in de 80ste minuut nog werd omgebogen tot een 4-3 overwinning). Een herhaling van dat waanzinnig slotscenario kwam er niet, maar die 20 laatste minuten waren wel van aard om aan te nemen dat het een kwestie was van, "te laat wakker geschoten".

Ondanks het feit dat de eerste hoekstenen van een bescheiden thuisreputatie de voorbije maanden werden neergepoot, blijft de ploeg op een paar uitzonderingen na (Lierse Kempenzonen en Virton, matchen die overigens niet alle 2 werden gewonnen), moeite hebben om een vlotte driepunter over de streep te trekken. Die vaststelling impliceert dat de uitwedstrijden aan belang winnen en dan is Deinze een interessante test.

De Oost-Vlamingen kenden een dramatische start, maar na het aanstellen van Marc Grosjean als T1 is Deinze tegen sneltreinvaart terrein aan het goed maken. Amper een paar weken geleden leek een plaatsje bij de top6 héél ver weg, maar ondertussen ligt alles weer open en is Deinze goed bezig om zijn lot in eigen handen te nemen voor die top6. Het heeft wel nog een paar eitjes te pellen met SK Beveren, want dat Lommel afgelopen zondag op de Freethiel kon winnen, kwam hun slecht uit en half oktober had het zo goed als een puntje beet in Beveren, ware er niet die ene klasseflits van Dieumerci Mbokani geweest. Deinze - SKB is tevens een "blij" weerzien met Jur Schryvers en Siebe Blondelle, maar of ze beiden meteen aan de aftrap staan is maar de vraag. En uiteraard zal deze wedstrijd ook bij Wim De Decker met een sterretje aangevinkt staan en zo komen we al snel tot een aantal elementen die voor het nodige pigment kunnen zorgen. Deinze is samen met Beerschot de ploeg in vorm en dus moeten we hopen dat de alarmsignalen bij onze Leeuwen tijdig zullen afgaan.

SK Beveren pakte uit zijn 2 recentste partijen een schamele 1 op 6 en we mogen er niet aan denken dat er in Deinze wederom puntenverlies wordt geleden, want zonder het goed te beseffen heeft men dan een kloofje aan zijn been ten opzichte van 1, misschien zelfs 2 ploegen. Bij de les blijven is dus de boodschap en 3 punten meepakken uit Deinze de duidelijke opdracht. Titelambities koesteren betekent kunnen omgaan met druk en de dreiging van lastige situaties en laten we eerlijk zijn, er zit voldoende ervaring en kwaliteit in onze spelerskern om niet in paniek te vervallen na een 1 op 6.

Benieuwd welke speler het elftal straks mee op sleeptouw neemt naar een deugddoende overwinning.

Patrick Van Wesemael.