StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Laatste dagje nagenieten van de winst in Deinze.
Het moet zeker kunnen voor de supporters, maar Wim De Decker heeft zijn spelers ongetwijfeld toevertrouwd dat de focus al vanaf maandag vol op Anderlecht moet en het zal nodig zijn ook.
Ik heb uit nieuwsgierigheid het klassement van vorig seizoen na 16 speeldagen er eens bij genomen en opmerkelijk, toen stond Westerlo ruim op kop met 34 punten en dat waren er liefst 10 meer dan Waasland-Beveren. RWDM had op dat moment een puntje minder dan W-B, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Het puntenaantal van Westerlo toen na 16 speeldagen (34) ligt niet zoveel hoger dan dat van Beerschot, SK Beveren en RWDM op dit moment (respectievelijk 32, 31 en 28 punten).
Nog opvallende cijfertjes : het doelsaldo van Beerschot is +8 (27-19), SK Beveren +19 (37-18), RWDM +12 (28-16) en nu komt het, Lierse Kempenzonen -2 (33-35). SKB is wel mede schuldig aan dat negatief saldo, want het scoorde zo eventjes in de 2 wedstrijden 10 goals tegen de Pallieters. Wat een verschil met vorig seizoen toen W-B uit 4 matchen geen enkel punt wist te pakken. Van een revanche gesproken.
Maar we zouden nog even nagenieten van de tweede helft in Deinze, want de eerste had op een fraaie goal van Coopman, met een geniaal hakje aangebracht door Mbokani, niks te bieden.
En toen was het tijd voor Lucas ! Wat heeft die gast aan gaven om een wedstrijd die behoorlijk op slot zit, open te gooien, al mocht de afwerking van Dieumerci uiteraard ook wel gezien worden. Met zijn tegenstander dollen, een assist op maat leveren of zelf scoren, Ribeiro Costa kan het allemaal. Alleen, als hij mag beginnen aan een wedstrijd is het nog te vaak een heel stuk minder en dat kan natuurlijk de bedoeling niet zijn. Zou het een kwestie van motivatie zijn ? Dan heeft Wim De Decker er goed aan gedaan om hem af en toe eens te prikkelen door hem op de bank te laten starten.
En prikkelen, dat heeft Mbokani met zijn ondertussen 37 lentes nog lang niet nodig. Achteraf bekeken is het altijd gemakkelijk praten, maar toegegeven, ik had zo mijn twijfels toen de eerste berichten opdoken over een mogelijke transfer. Zijn leeftijd, lang niet gespeeld en een niet te onderschatten prijskaartje, redenen genoeg om een aantal bedenkingen te hebben, maar ik heb niet lang nodig gehad om die naar de vergeethoek te bannen. Een neus voor goals, daar heeft leeftijd blijkbaar geen vat op en als hij nu ook nog met van die briljante hakjes gaat strooien zoals in Deinze, dan is straks het hek helemaal van de dam. Goeie match was er eveneens van Alexander Corryn die ook een paar wedstrijden op de bank belandde, maar in Deinze zijn tweede adem heeft gevonden.
Op die bank had onze coach zondag een plaatsje voorzien voor Kevin Hoggas en dat was als kapitein waarschijnlijk geen fijne ervaring, maar anderzijds wel een begrijpelijke keuze van De Decker en het zou misschien geen slecht idee zijn dat ook Ismaheel effe rust neemt om daarna scherper terug te komen. Laat ondertussen Coopman maar speelminuten maken, want als die gast voldoende matchritme te pakken krijgt gaan we daar nog veel plezier aan beleven. Luiz en Bateau zijn stille krachten en dat zij in die hoedanigheid toch in positieve zin opvallen zegt veel over hun waarde voor het elftal. Tot slot, wat staat Vukotic autoritair te verdedigen. Als hij er nu nog zijn hoofd weet bij te houden (soms zit het daar niet allemaal op zijn plaats omdat hij zoveel weg kopt denk ik), solliciteert hij op de best mogelijke manier naar een transfer en na een jaartje of 4 Freethiel is hem dat zeker gegund.

* KSKB draait lekker mee in eerste provinciale.
Als promovendus zich knus in de subtop nestelen, KSK Beveren is goed bezig om daar werk van te maken en daarom is het zeker aanbevolen om het hiernavolgende verslagje van Geert De Vreese te lezen.

PVW.

KSK Beveren heeft zaterdag op eigen terrein een verdiende zege behaald tegen een toch wel stug Eendracht Zele. In een evenwichtige, maar matige eerste helft, konden we 1 doelkans noteren, maar twee Beverse spitsen liepen elkaar in de weg om af te werken. Logische 0-0 ruststand dus.

Pal na de pauze kregen de bezoekers hun eerste en ook enige doelkans van de partij, maar doelman Van Goethem redde knap. Vier minuten later was de match gespeeld door twee toch wel zeer knappe Beverse aanvallen , telkens keurig afgewerkt door Pieren, 2-0 na 50 minuten spelen. Daarna controleerde Beveren rustig de partij en kon vijf minuten voor affluiten zelfs een derde keer scoren via een kopbal van Sinnaeve, 3-0, meteen de eindstand.

Geelblauw blijft goed meedraaien in de top 5 van het klassement, maar toch hangt het allemaal zeer dichtbij elkaar. Zo bedraagt het verschil tussen Beveren en de nummer dertien Berlare slechts zes puntjes. Volgende week is er een moeilijke verplaatsing naar Borsbeke dat dit weekend zijn leidersplaats verloor aan het verrassende Sint-Denijs, ook al een nieuwkomer.

GDV.