StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met:
Siebe Blondelle

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week: Siebe Blondelle.

Een naam die je niet meteen aan zijn passage bij Waasland-Beveren zal herinneren. Siebe Blondelle had er al een hele carriére opzitten toen hij in Beveren arriveerde. Zo begon hij zijn carriére via het Nederlandse AGOVV bij Vitesse. Na zijn passage in Nederland en een kort avontuur in Duitsland, begon hij zijn carriére in Belgi&eull uit te bouwen. Zo ging hij van FCV Dender naar RAFC Mons om uiteindelijk in 2012 te tekenen bij promovendus Waasland-Beveren. Ondertussen is de man 36 jaar oud en heeft hij zo'n 400 officiële wedstrijden op de teller staan.

Verspreid over 3 seizoenen kwam de Bruggeling 86 keer in actie voor geel-blauw. Daarin wist hij ook 2 keer te scoren en gaf hij zelfs 4 assists. Niet slecht voor een (centrale) verdediger. In zijn klassement aan clubs zijn we het team waar hij op 1 ploeg na het meeste wedstrijden voor speelde. En naar die club maakte hij een transfer toen hij besloot dat zijn avontuur in Oost-Vlaanderen erop zat.

Ik heb het over KAS Eupen. De Panda's in de Oostkantons. Een heuse verandering in het kleine Belgenlandje. In Eupen groeide Blondelle uit tot een vaste waarde pur sang. Hij promoveerde in het seizoen 2015-2016 met wit-zwart naar de hoogste klasse. In totaal trok hij 163 keer het shirt van de Panda's aan. Goed voor meer dan 13,000 speelminuten. Daarin maakte hij 7 doelpunten en gaf hij 6 assists. Maar belangrijker: hij werd de rots in de branding van de verdediging. Zoals hij ook in Beveren gekend stond was Blondelle voor Eupen een verdediger waar je op kon rekenen. Iemand die de vuile meters voor zijn rekening nam, niet vies was van een sliding, en een professionele fout wist te maken wanneer dat nodig was. Een graag geziene speler voor elke keeper voor zich, en elke verdediging om mee samen te spelen.

In totaal spendeerde hij 5 seizoenen van zijn carrière in de Oostkantons bij Eupen. Toen de club het over een andere boeg begon te gooien met de transfers, hield Blondelle het voor bekeken. Tijd voor een nieuw avontuur. Misschien wel weer iets dichter bij huis.

Dat avontuur vond hij in het Oost-Vlaamse Deinze. Veel dichter bij zijn geboorteplaats: Brugge. Bij de tweedeklasser wilde hij nog een aantal seizoenen belangrijk zijn en vooral meedraaien in het professionele voetbal.

Met succes. In 2,5 seizoenen verzamelde hij al speelminuten in 35 wedstrijden. Hij wisselt basisplaatsen af met invalbeurten. Al zal hij vooral blij zijn de ervaring die in al die jaren profvoetbal opdeed te kunnen delen met de spelersgroep. Hij is belangrijk in de kleedkamer. Als 36-jarige verdediger is dat een mooi cadeau voor de rest van de kern.

Chapeau, Siebe!

Seppe Meul.