StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MEEST SCORENDE TEGEN DE BEST VOETBALLENDE PLOEG.

Vanavond trappen SK Beveren, op de Freethiel tegen de Anderlecht Futures en Jong Genk thuis tegen Club Nxt de zeventiende speeldag op gang, Maar het zwaartepunt van deze speelronde ligt op zondag met uitzonderlijk 3 wedstrijden op het programma. Louter op de rangschikking gebaseerd krijgt SKB de lastigste opdracht voorgeschoteld, want alhoewel Club Nxt aan een flinke opmars bezig is, maakten de youngsters van Anderlecht tot nu toe de meeste indruk van de beloftenploegen. Zondag ontvangt RWDM-Virton en mag Beerschot voor eigen supporters tegen SL16 proberen verder te bouwen aan zijn schitterende reeks.

Na het pijnlijk verlies de vorige thuismatch tegen Lommel, werden de puntjes in Deinze keurig op de i gezet. Een mooie thuisreputatie van SKB leek even in de maak, maar de 1 op 6 tegen RWDM en Lommel hebben roet in het eten gegooid. Afstand nemen van een tegenstander op de eigen Freethiel lukt moeilijker dan op verplaatsing, want ook de gewonnen matchen thuis tegen Club Nxt, Standard en zelfs Jong Genk, kwamen moeizamer tot stand dan vooraf gedacht. Het zou wat mij betreft een opluchting zijn wanneer er tegen een ideale tegenstander als de beloften van Anderlecht, een overtuigende prestatie wordt neergezet en dan hebben we het niet enkel over het resultaat.

Ik heb er geen idee van welke spelers van de Anderlecht Futures mee op oefenkamp zijn met de A-kern en daardoor vanavond ontbreken, maar of dat veel uitmaakt weet ik niet. Het lijkt wel alsof op Neerpede een boom staat waarbij men de wensen aan welke een bepaalde speler moet voldoen kan uitspreken, even schudden en vijf minuten wachten, een matras leggen, want de beste jeugdspelers komen vanuit de top van de boom zodat niet iedereen ze voor het grijpen heeft en kat in het bakkie.

In vroegere jaren toen Anderlecht nog kapitaalkrachtig was, ging ik er van uit dat die centen enkel werden gebruikt om de scheidsrechters gunstig te stemmen (een grapje in deze vroeg donkere dagen kan geen kwaad), maar ik moet toegeven, ze hebben er ook wel fantastische jeugdspelers mee gehaald en opgeleid waarvan Waaslander Jari Verschaeren een van de zovelen is. Mijn respect voor wie zoveel aandacht besteed aan zijn jeugdwerking, maar er zit ook een keerzijde aan deze medaille vast. Het aanbod van talent is veel groter dan de vraag (versta onder vraag spelers die in aanmerking komen voor een basisplaats bij Anderlecht) waardoor er zeer waarschijnlijk ook veel talent verloren gaat of misnoegd in een lagere reeks belandt. Voor die jongens welke het net niet zal worden bij Anderlecht, moet deze Challenger Pro League een godsgeschenk zijn en dat is het ook voor mij, want die gasten brengen voetbal om van te smullen. Dat ik fan ben geworden heeft uiteraard ook te maken met het feit dat de Anderlecht Futures niet kunnen promoveren, maar wel punten afsnoepen van onze concurrenten.

Vanavond echter is het zaak om die Brusselse klasbakken met lege handen huiswaarts te sturen, want we willen wat graag zelf een zo ruim mogelijk aandeel in een eventuele kampioenstitel realiseren en niet te veel op anderen rekenen. In het Koning Boudewijnstadion liet SKB een zekere driepunter in blessuretijd liggen (2-2) en dat mag ons straks niet opnieuw overkomen. Dit wordt een razend interessante test, maar wat Beerschot 2 weken geleden kon tegen deze gasten (met 2-3 winnen), dat zouden wij toch ook moeten kunnen.

Patrick Van Wesemael.