StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hopelijk wordt Virton niet de wedstrijd te veel.
De zeventiende speeldag werd voor het klassement bovenin zoals kon worden voorspeld, een maat voor niks. SK Beveren boekte de ruimste overwinning, maar dat levert uiteraard geen extra punten op en dus blijft de spanning volop. Onze Leeuwen oogsten her en der schouderklopjes voor hun weinig tegengoals, maar vooral hun aanvallend geweld. Mbokani en Barry vinden de weg naar de netten met hun ogen toe en als hun vizier even minder goed staat afgesteld, nemen Coopman, Hoggas, Van Damme of Ribeiro Costa hun rol tijdelijk over. Die veelzijdige productiviteit moet bijzonder lastig zijn voor een tegenstander, want het gevaar kan van alle kanten komen. Maar hoe vlot ook de ballen de laatste tijd tegen de netten vliegen, iets in mij zegt dat er (en ik vraag er zeker niet om) dra wel eens een match kan komen dat, ondanks zoveel aanvallend geweld in onze ploeg, de vijandige netten een keer ongeschonden zullen blijven. Uiteraard beseffen we dat zulke wedstrijden er zitten aan te komen en dan is het zaak er voor te zorgen dat het achterin goed op slot zit zodat verliezen niet hoeft. Laat deze waarschuwing worden opgehangen in de kleedkamer deze week, want Virton lijkt op papier een makkie, maar toch niet vergen dat Virton in de heenronde op een diefje een pijnlijke 2-2 in blessuretijd op de Freethiel uit de brand wist te slepen. Virton speelde gisteren overigens een zeer verdienstelijke partij in Molenbeek die, wanneer het in de eerste helft wat beter bij de les was geweest, anders had kunnen verlopen dan een 3-1 nederlaag. Wat ik met deze bijdrage wil onderstrepen dat in de media dezer dagen het scorend vermogen van SK Beveren (terecht) wordt geprezen, maar een 1-2 zaterdag in Virton levert evenveel punten op dan een 0-4 en het gaat natuurlijk om de punten en niet over het meest gescoorde goals. Nu ja, als ze er in Virton een handvol kunnen maken, hoeven onze spelers met deze bijdrage geen rekening te houden hoor, maar ik veronderstel dat jullie mij begrijpen waar ik naartoe wil. Het wordt een verraderlijke match zaterdag en dan kan een extra waarschuwing nooit kwaad.

* KSK Beveren draait op volle toeren.
Het gaat KSK Beveren voor de wind. Zaterdag werd een als zeer lastige uitwedstrijd bestempeld op het veld van Borstbeke met een gunstig resultaat afgesloten. Geert De Vreese weet er alles van en geniet hierna mee van zijn wekelijks verslagje.

KSK Beveren heeft zaterdagavond een belangrijke maar zwaar bevochten zege behaald uit bij Borsbeke, tweede in de klassering. De thuisploeg begon het best aan de partij maar het was toch Beveren dat op voorsprong klom via een terechte penalty, omgezet door Van Lokeren. In de resterende tijd van de eerste helft was geelblauw heer en meester maar het miste verschillende wenkende doelkansen om de voorsprong verder uit te diepen. Dat brak Beveren na de pauze bijna zuur op maar gelukkig miste de thuisploeg een tweetal uitstekende mogelijkheden. De wedstrijd werd steeds bitsiger en de scheidsrechter trok liefst negen maal geel. In de slotfase werden nog twee Beveren-spelers uitgesloten met een tweede gele kaart maar aan de score veranderde er niets meer. Eindstand 0-1 dus. Geelblauw staat nu op een onverhoopte vierde plaats met drie punten minder dan leider Sint-Denijs, dat echter wel 1 partij meer heeft gespeeld dan Beveren. Volgende week komt Denderhoutem op bezoek en dat wordt een moeilijke partij want het is voorlopig de enige ploeg die Beveren een uitnederlaag kon aansmeren dit seizoen.
Dit weekend werd ook bekend dat Borsbeke heeft besloten om geen licentie aan te vragen voor nationaal voetbal zodat hun winst van de eerste periodetitel geen waarde meer heeft.

PVW en GDV.