StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een deftig gerucht.
De wintermercato komt er spoedig weer aan en dus begint de geruchtenmolen stilaan op toerental te draaien. In de wandelgangen duikt inmiddels de naam op van de Kroatische centraal verdediger Jakov Filipovic. De 30-jarige Filipovic is momenteel aan de slag in Wit Rusland bij Bate Borisov, maar moet zeker ook een belletje doen rinkelen bij de Belgische voetbalfan. Jakov speelde tussen 2018 en 2020 immers een 80tal wedstrijden voor Sporting Lokeren en ik herinner mij dat hij daar bij veel supporters in de bovenste schuif lag. Het komt misschien wat eigenaardig over dat, op een moment dat het centraal duo Bateau-Vukotic alom wordt geprezen, de naam van Filipovic aan de oppervlakte verschijnt. Die verbazing is begrijpelijk, maar het gerucht niet onlogisch, want Bateau wordt gehuurd van een Turkse club en Vuko staat op een behoorlijk hoog niveau te verdedigen en heeft na een seizoen of vier op de Freethiel wellicht trek in een nieuw avontuur. Dit is een interessante ontwikkeling om de komende weken te volgen en goed dat onze club de indruk geeft (het blijft immers niet meer dan een gerucht) op tijd in te spelen op mogelijke uitgaande transfers van basisspelers. Overigens, ik meen mij te herinnerne dat Filipovic een polyvalente verdediger is die ook op andere posities in het verdedigend compartiment uit de voeten kan.

Midden deze week werd onze aandacht ook even getrokken door een krantenbericht waarin Beerschot centraal stond. De leider in 1B moest recent op het matje komen bij de Licentiecommissie omdat de transfersommen van 2 spelers waaronder de Griekse basisspeler Konstantopoulos die het overigens uitstekend doet, nog niet volledig heeft vereffend bij de club van herkomst. Beerschot krijgt daarvoor een "tijdelijk" transferverbod, maar de vertegenwoordigers van de club maken zich geen zorgen dat de club de verschuldigde bedragen in de loop van deze maand zal aanzuiveren. Een storm in een glas water ? Zeer waarschijnlijk wel, maar de club zal ook wel beseffen dat dit soort berichtgeving, hoe beperkt ook, in bepaalde kringen vragen oproept.

En zo zijn we bij deze avond aanbeland met 2 wedstrijden op het programma in de Challenger Pro League waarvan Club Nxt tegen Lierse Kempenzonen de meeste aandacht trekt. Club Nxt is de ploeg in vorm en waar Lierse speelt valt altijd wat te beleven. Het zijn de eerste wedstrijden van een achttiende speeldag die zich als bijzonder interessant aankondigt, want naast Virton - SK Beveren, kunnen ook Deinze - Beerschot en RSCA Futures - RWDM een impact hebben op het klassement bovenin.

PVW.