StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN VIRTON OPNIEUW DWARS LIGGEN VOOR SK BEVEREN ?

Het is zaterdagmorgen en op dit moment ziet het er naar uit dat de wedstrijd tussen Virton en SK Beveren gewoon doorgaat. Mogen we dit nu reeds, wat er ook in Qatar gebeurt vandaag, de voetbalschande van het weekend noemen ? En mocht scheids Pirard alsnog op tijd uit zijn bed geraken en het veld van Virton onbespeelbaar verklaren, ook dan nog blijft het de voetbalschande van het weekend, want met een minimum aan gezond verstand had dit reeds in de loop van deze week moeten gebeuren zodat de spelers van SK Beveren geen onnodige afzondering hadden moeten maken en de kleine 300 supporters van SKB waarvan sommigen van plan waren een kerstmarkt te combineren met het voetbal, vroeger uit hun onzekerheid verlost. Hoe kan het bestaan dat een bond die op en top professioneel zou moeten zijn gezien de financiële mogelijkheden, zich zo amateuristisch presenteert. Wat sloeg Hein Van Hazebroeck gisteren in de media de nagel op de juiste kop door de belachelijke wijze aan te klagen waarop een task force is samengesteld om een nieuwe bondscoach aan te stellen. Of zou het laten doorgaan van de wedstrijd in Virton een tactisch sterk mannoeuvre zijn van een verenigd Wallonië om Virton een levenslijn te gunnen, want een moeilijk of onbespeelbaar terrein is onmiskenbaar een nadeel voor de betere ploeg en zonder de minste pretentie, dat is hier toch wel het geval. Wordt vervolgd, maar in afwachting vinden jullie toch al de voorbeschouwing op de wedstrijd.

Na verlies in het openingsweekend van de CPL op het Kiel, zou SK Beveren wel afrekenen met Virton in zijn eerste thuismatch van het nieuwe seizoen. Het werd een afknapper van formaat, want ondanks een 2-1 ruststand en een prima tweede helft, stonden de mannen van Wim De Decker in extremis alsnog een 2-2 gelijkspel toe. Die koude douche hebben we inmiddels ver achter ons gelaten (alhoewel bij de huidige temperaturen) en SKB heeft in die tussentijd, samen met een aantal andere ploegen, nadrukkelijk zijn kandidatuur gesteld voor promotie, terwijl Virton ondanks verdienstelijke pogingen om beter te doen dan vorig seizoen, voorlopig in hetzelfde bedje ziek blijft.

Puntenverlies leiden tegen rechtstreekse concurrenten zoals in Molenbeek een paar maand geleden, zorgt voor een zure nasmaak, maar heeft soms minder kwalijke gevolgen dan struikelen tegen ploegen uit de onderste regionen van de rangschikking, want meestal lopen de concurrenten niet in diezelfde val en er zijn nu eenmaal meer middenmoters of ploegen die spelen voor het behoud, dan ploegen die meedoen voor de titel. Kortom, Virton wordt voor SK Beveren een wedstrijd waarin het niks te winnen, maar alles te verliezen heeft. Daar tegenover staat natuurlijk dat een klassement na 17 speeldagen niet liegt. SK Beveren leeft al een tijdje op een roze wolk, dreigde een paar weken geleden gevaarlijk dicht naar de kant te slippen, maar had tijdig de juiste reflex in huis om zich met verve te herpakken. In theorie is rode lantaarn Virton dat amper 10 punten totaliseert, een maatje te klein voor SKB, maar een bescheiden waarschuwing is zeker op zijn plaats : Virton speelde vorig weekend een zeer verdienstelijke match in Molenbeek, maar zoals wel vaker met ploegen die in de hoek zitten waar de klappen vallen, het was weer eens net niet.

Het tweede seizoen van SK Beveren in 1B krijgt per speeldag meer gestalte. Een beslissing moet er na nieuwjaar nog niet meteen worden verwacht en daarom is het zaak er alles aan te doen om geen voeling te verliezen en een gunstige uitgangspositie te verwerven voor de play-offs. Een positief resultaat in Virton zou een geweldige afsluiter zijn van het jaar en dan zien we later vandaag en zondag wel of we aan 2023 kunnen beginnen als nr2 of wie weet als koploper. Komaan Leeuwen, graag nog een laatste keer vlammen in 2022 ???

Patrick Van Wesemael.