StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Krijgt Virton - SK Beveren nog een vervelend staartje ?
Laat het duidelijk zijn : SK Beveren speelde zaterdag in Virton niet als een toekomstige kampioen en het excuus van een onbespeelbaar veld werd niet achteraf, maar vooraf ingeroepen en niet enkel door SK Beveren zelf, maar eveneens door de thuisploeg wat het verhaal nog meer onbegrijpelijk maakt. Zouden de verantwoordelijken deze wedstrijd hebben laten doorgaan indien Club Brugge of Anderlecht de tegenstander van Virton was geweest ? Er wordt soms iets te vlug gezegd dat die barre winterse omstandigheden voor beide ploegen dezelfde zijn, maar dan kan men het enkel hebben over het risico op blessures voor de spelers. Het is immers onmiskenbaar een feit dat bij een zwaar of onbespeelbaar terrein het rendement van de betere ploeg daaronder het meest te lijden heeft.
Ik vroeg mij wel af bij het verwerven van al die negatieve info over de staat van het veld in de interviews met onze coach en CEO, of dit geen negatieve uitstraling zou hebben op onze spelersgroep, want alhoewel naarmate de wedstrijd vorderde SK Beveren steeds meer balbezit had, bij het begin van de wedstrijd ontstond de indruk dat zij er inderdaad niet veel goesting in hadden.
SK Beveren speelde de wedstrijd onder voorbehoud en dat impliceert 3 mogelijkheden : of de match moet worden herspeeld, of Virton krijgt een forfaitnederlaag aan zijn broek omdat het volgens de reglementen voorschrijven niet alles heeft gedaan om het t terrein speelklaar te krijgen, of alles blijft bij het oude en die kans lijkt mij het grootst omdat het de gemakkelijkste oplossing is en daar houdt de bond wel van. Dat CEO Gobin hoopt de wedstrijd te kunnen herspelen en niet uit is op een forfaitnederlaag voor Virton is een sportief gebaar, want herspelen kan evengoed een verliespartij opleveren. Dat SK Beveren de wedstrijd onder voorbehoud heeft gespeeld was het enige argument om achteraf mee aan de slag te kunnen gaan en niet meer dan logisch dat onze CEO op zijn herkenbaar gedreven wijze de belangen van onze club probeert te behartigen, wellicht tegen beter weten in, maar misschien schuilt in die gedrevenheid ook een gevaar. Het gevaar dat we weer betrokken worden in een lange juridische strijd die de populariteit van onze club, sneller dan verwacht, opnieuw aantast, net op een moment dat die in de lift zit. Tot slot twee bedenkingen : geen enkele club zou bezwaar hebben gemaakt tegen een vroegtijdige beslissing van de KBVB om het hele programma van dit weekend (de volledige achttiende speeldag dus) af te gelasten en naar een latere datum te verplaatsen. Andere bedenking, deze hele heisa was totaal overbodig geweest indien SK Beveren zijn overwicht had kunnen omzetten in één enkel doelpuntje en daar was Ribeiro Costa tweemaal dichtbij met een afgekeurde goal en een prachtactie die stierf tegen de paal.

PVW.