StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat kan een schot in de roos worden.
Via het geruchtencircuit vernamen jullie hier vorige week al dat de Kroaat Jakov Filipovic in beeld zou zijn bij SK Beveren en maandag werd dit gerucht bewaarheid. De rechtsvoetige centrale verdediger die tot het einde van deze maand onder contract stond bij het Wit-Russische Bate Borisov, ondertekende een contract voor de komende 2,5 jaar en sluit aan bij de groep in januari tijdens de winterstage in Spanje. Filipovic stond in de zomer al op de radar van SKB, maar het was moeilijk de kapitein van Bate op dat moment los te weken omdat zijn club nog in strijd was voor de Europese plaatsen. De komst van de 30-jarige verdediger is in principe een goeie zaka voor onze club, want hij brengt kwaliteit en ervaring mee, maar het zou ons niet verbazen dat zijn aantrekken inspeelt op het vertrek van, hetzij Bateau, hetzij Vuko. Jakov Filipovic is geen onbekende in het Belgisch voetbal, want hij speelde tussen 2017 en 2020 84 wedstrijden met Sporting Lokeren in onze hoogste afdeling en kon bij onze buren gratis vertrekken vanwege de financiële problemen. Met Derrick Tshimanga en Alexander Corryn is Filipovic al de derde speler met een Lokers verleden die op korte tijd de Freethiel vervoegt.

* Diverse sprokkeltjes.
Jens Cools is weer in het land. De sympathieke Kemphaan werd destijds door W-B opgepikt bij Westerlo en vervolgde later zijn weg bij Eupen. Het prototype van een clubspeler die de vuile meters niet schuwt, was de voorbije 5 maanden aan de slag ergens in de zandbak, maar door contractuele beslommeringen en achterstallig loon, kon Jens er zijn overeenkomst beëindigen. Cools is vanaf nu een vrije speler, wil alles even op een rijtje zetten, maar hoopt na de winterstop weer aan de slag te kunnen gaan en ik veronderstel liefst in eigen land.

Wie nog niet meteen op zoek hoeft te gaan naar een nieuwe werkgever is Siebe Schrijvers. Siebe mocht zijn contract verlengen bij OHL tot 2027 en daar zou ik met de feestdagen in zicht zeker ene op pakken mocht ik Schrijvers zijn. Mooie club dat OHL en met ambitie, maar ook een geweldige voetballer die bij de Leuvenaren zijn hoge transfersom die Club Brugge vroeg, door omstandigheden nog niet helemaal heeft kunnen waar maken, maar daarvoor nu wel carte blanche heeft gekregen van de Vlaams-Brabanders.

* KSK Beveren blijft aangenaam verrassen.
Op dinsdag laten we meestal Geert De Vreese aan het woord met een verslagje over KSKB en dat is vandaag niet anders. Het blijft de promovendus voor de wind gaan en dat smaakt naar meer. Misschien komt de winterstop zelfs wat ongelegen, want het is meestal geen goed idee om een ploeg die in een flow zit, te stoppen. Ga uw gang Geert !

PVW.

KSK Beveren heeft zaterdagavond zichzelf een mooi eindejaar bezorgd.
In een bijzonder aangename partij versloeg Beveren met het kleinste verschil een sterk Denderhoutem. De wedstrijd werd op kunstgras gespeeld zodat voetballen perfect mogelijk was.
Geelblauw kon de partij niet beter beginnen want na amper twee minuten scoorde Pieren de 1-0 met een schitterende knal in de winkelhaak. Twee minuten later was het bijna weer bingo maar de al even mooie knal van Vermeire belandde op de dwarsligger. Daarna namen de bezoekers het initiatief over en vooral op het middenveld kreeg Beveren het moeilijk.
Gelukkig acteerde de Beverse defensie weer secuur en ook doelman Van Goethem deed zijn duit in het zakje door een geweldige pegel vanonder de lat weg te slaan. Ruststand 1-0 dus en daarmee mocht Beveren zeker niet mopperen.
Na de rust kon geelblauw het evenwicht weer herstellen en zodoende ging het goed op en neer met toch wel de beste kansen voor Beveren. Een tweede verlossende treffer bleef echter uit zodat het razend spannend bleef , zeker met de zes minuten blessuretijd.
Geelblauw hield echter stand en boekte aldus een felbevochten zege.
Borstbeke is koploper in eerste provinciale Oost-Vlaanderen met een puntje meer dan KSK Beveren, maar de Waaslanders hebben een wedstrijd minder gespeeld.
De eerste partij in 2023 wordt alvast een lastige uitwedstrijd tegen subtopper Munkzwalm.

GDV