StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met: Dylan De Belder

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week:
Dylan De Belder.


Deze ondertussen 30-jarige aanvaller begon zijn professionele carrière bij het ten berde gedragen RAEC Mons. Vanuit de jeugdreeksen klom hij op tot het eerste elftal als 19 jarige knaap. In Bergen verzamelde hij verspreid over 4 seizoenen speelminuten in 38 wedstrijden. Daarin kon hij 3 keer scoren. Voor een rasechte spits niet meteen de allerbeste cijfers. Toch was het geloof in zijn kunnen en zijn potentie groot. De Belder stond bekend als een talentvolle spits met heel wat groeimarge. Vanuit die intentie kwam Dylan in Beveren terecht in 2015. De Belder moest de concurrentie aangaan met Zinho Gano in de spits. Renaud Emond was toen net vertrokken, een grote leegte dus om te vullen. Slagen in zijn opzet deed De Belder echter niet. Op 30 augustus 2015 werd hij meteen voor een eerste keer uitgeleend. Bij -toen nog- Lommel United wilde hij zijn carrière nieuw leven inblazen. Voor de echte lancering zorgen als het ware. En of die uitleenbeurt een succes werd. In 29 wedstrijden trof hij maar liefst 17 keer raak. Tijd voor het hoogste niveau.

Dat zou je denken. Beveren haalde hem dan wel terug uit Lommel. Echt kansen krijgen zat er voor De Belder niet in. In totaal zou hij slechts 3 keer in actie komen voor W-B. Een jammerlijke fase in zijn carrière, zeker als je ziet hoe het daarna is gelopen. De Belder verkaste op 1 juli 2016 naar Lierse SK in 2e klasse. Bij De Pallieters ontpopte hij zich tot een échte spits. In 37 wedstrijden trapte hij er 23 binnen. Ei zo na ging hij met Lierse zelfs een klasse hoger spelen. Tegen alle verwachtingen in. Helaas voor De Belder & co was het uiteindelijk The Great Old die de terugkeer naar de hoogste klasse kon realiseren.

Na 1 jaar hield hij het voor bekeken in Lier. Hij trok naar West-Vlaanderen om samen met Cercle Brugge te vechten voor promotie. Echter was De Belder er opnieuw in hetzelfde bedje ziek. Bevestigen bleek oh zo moeilijk. Hij kwam wel aan spelen toe, maar uiteindelijk trof hij in 27 wedstrijden slechts 5 keer raak. Bij de Vereniging kwam hij uiteindelijk 70 keer in actie verspreid over 3 jaar. Toch was dat geen waar succes. Nauwelijks 9 doelpunten en 6 assists.

In de zomer van 2020 was het opnieuw tijd om te herbronnen. De Belder tekende een contract bij het ambitieuze Deinze. Bij de Oost-Vlamingen probeert hij nu nog altijd het mooie weer te maken. En dat blijkt een wisselend succes. In zijn eerste jaar kwam hij 21 keer in actie. Daarin scoorde hij 7 doelpunten.

Momenteel zit hij aan een totaal van 25 doelpunten en 5 assists in 69 wedstrijden. Voor een spits van zijn kaliber mag dat iets meer zijn. Echter is dat een beetje het verhaal van zijn carrière. Wanneer het moét, wanneer hij echt een beslissende stap kan gaan zetten als prof, wil het even niet lukken. Bij Deinze vecht hij voor een plek in de Play-Offs. Benieuwd waar hem dat dit seizoen nog zal brengen.

Seppe Meul.