StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkeltjes.
Initiatieven voor het goede doel verdienen prioriteit en die gun ik Michael Frey wat graag. De Zwitserse aanvaller die een jaar of 2 geleden op korte tijd de voetbalharten van veel Beverse supporters wist te veroveren en thans het mooie weer maakt bij Antwerp, is naast getalenteerd voetballer, ook een gewaardeerd hobbyschilder. Volgens kunstliefhebber en Antwerpfan Axel Daeseleir is het meer dan "gewoon wat verf op een doek gooien". Frey heeft thuis meer dan 1000 eigen tekeningen en schilderijen en vorig jaar bracht een van die werken liefst 5300 euro op voor de kerstactie van de Pro League waarvan de opbrengst voor een goed doel is bestemd. Tot gisteren kon worden geboden op een tweede schilderij die Michael beschikbaar stelde voor de kerstactie van dit jaar (een afbeelding van een voetballer) en de teller stond toch ook al op 2500 Euro. Een geweldig mens die Frey met het hart op de juiste plaats en voor mij (en daarmee sta ik zeker niet alleen) kan hij al lang niet meer stuk.

Eerder deze week zette we hier Maximiliano Cauffriez in de bloemetjes omdat hij bij zijn club Clermont Foot tot speler van de maand was uitgeroepen, maar die wierook heeft hem enigszins verblind. Woensdag incasseerde Clermont in het slotkwartier 2 tegendoelpunten van Lille en Max zelf liep in het slot tegen zijn tweede gele kaart aan en dus rood.

Nog deze week raakte bekend dat Barry Boubacar Copa zijn job als keeperstrainer bij de Gentse jeugd heeft ingeruild om keeperstrainer bij Lokeren-Temse te worden. TV Oost vond het zelfs nodig om deze overgang te omschrijven als zou Copa aan de slag gaan bij zijn "grote liefde", maar ik kan de mensen van TV Oost verzekeren dat Copa meerdere liefdes heeft hoor !

Eindigen doen we met minder prettig nieuws. Op 22 december overleed Gilbert De Bock. Gilbert was bestuurder bij KSK Beveren in de periode dat de Ivorianen het mooie weer maakten op de Freethiel. Gilbert maakte zich o.a. nuttig met het opknappen van allerlei klussen voor de opeenvolgende lichtingen Ivoorianen in die periode en had als medebestuursleden mensen als Jef Van Goethem, Jef De Clercq en Romain Vandenbergh. Namens de Freethielvrienden Bornem hou ik er aan de betrreffende families van Gilbert bijzonder veel sterkte toe te wensen met dit overlijden.

PVW.