StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat we mogen afstevenen op geweldige play-offs met een happy end voor SK Beveren.
We hebben het de voorbije dagen iets rustiger aan gedaan, want weinig nieuws te rapen op dit moment op en rond de Freethiel en een korte adempauze om weer wat inspiratie op te doen heeft alleszins deugd gedaan. Een oude volkswijsheid leert ons dat we het vel van de beer niet mogen verkopen vooraleer hij geschoten is en daartegen gaan we absoluut niet zondigen, maar dat SK Beveren met nog 4 speeldagen te gaan in de reguliere competitie, de play-offs zou mis lopen die de uiteindelijke kampioen oplevert, die kans is wel bijzonder klein.
En reken maar dat het spannend wordt en er geen cadeautjes zullen worden uitgedeeld in die nacompetitie van 10 speeldagen. Wie daarvan bijna zeker deel uitmaken zijn naast SK Beveren, ook Beerschot, RWDM en Lierse Kempenzonen en die hebben met ons of wij met hun nog wel een sportieve rekening te vereffenen. Met tweemaal een pak slaag van SKB (5-0 en 1-5) wil Lierse zonder twijfel revanche nemen en bewijzen dat het 2 uitzonderingen waren. Met 1 op 6 tegen RWDM heeft SKB op zijn beurt voldoende redenen om te tonen dat het ook kan winnen tegen de Brusselaars en het verlies in de seizoensopener op het Kiel (1-0) na een zeer matige wedstrijd die met wat meeval in de slotminuten niet eens op een nederlaag had hoeven uitdraaien, moet voor onze Leeuwen aanleiding zijn om op 22 januari de toon te zetten voor nog een keer 2 goeie matchen in de play-offs tegen datzelfde Beerschot. Kortom, SK Beveren is naar mijn bescheiden mening voldoende gewapend om de komende 14 opdrachten waarvan de ene al wat zwaarder zal wegen dan de andere, tot een goed eind te brengen, maar verwijzend naar de match in Virton, welke ondergrond ook, zulke uitschuivers kunnen we ons liefst niet meer veroorloven.

* Een "oude" bekende keert terug, een onbekende vertrekt.
Er is beweging vastgesteld bij de wieken van de transfermolen op de Freethiel. Voor de jaarwisseling al werd Jakov Filipovic aangekondigd en gisteren raakte bekend dat doelman Brent Gabriël naar het oude nest terugkeert. Bij Dender slaagde Gabriël er niet in om collega Ghys naar de bank te verdringen en het lot van een doelman wil nu eenmaal dat er maar één plaatsje is voor een keeper in de ploeg. Of het echt de bedoeling is dat Brent de strijd aanbindt met Jorn Brondeel of zijn terugkeer louter een contractuele situatie is, lijkt mij nog niet helemaal duidelijk. In het eerste geval riskeert Brent nog minder aan de bak te komen dan bij Dender indien hij het onderspit moet delven voor Brondeel, in de andere situatie is zijn terugkeer slechts van tijdelijke aard.
Voor de Amerikaan Tyler Wolff liggen de zaken heel anders. Het "onbekende" slaat in zijn geval op de weinige speelminuten die hij tot nu toe in het fanion wist te verzamelen en dan is het zonde om daarvoor de grote oversteek te hebben gemaakt. Het zal niemand verbazen dat zijn jongere landgenoot Moses Nyeman die met nog grotere verwachtingen werd ingehaald, maar nog geen speelminuten op de teller heeft, vroeg of laat hetzelfde lot zal ondergaan. Zou het kunnen dat jonge spelers het eerste slachtoffer zijn van ploegen die durven ambitie uit te spreken ?

PVW.