StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eviva Espana.
De voorbije dagen werden de spelers op hun medische fitheid getest,maar vandaag is de grote dag en vertrekt het gezelschap richting Spaanse zon. Nu ja, zojuist via Siri op mijn telefoon even geïnformeerd naar temperaturen aldaar en met 7 graden viel dat toch wat tegen, al zullen de spelers zelf daarover niet mopperen, want dat zijn bijzonder aangename omstandigheden om in te trainen. Om 11 uur deze voormiddag wordt er opgestegen om een kleine 3 uur later, laat ons hopen veilig te landen in Alicante. Vandaar is het nog een dikke 50 kilometer naar San Pedro Del Pinatar waar een zestal dagen zal worden vertoefd (de terugkeer is voorzien 12 januari) in een plaatselijk prachtig trainingscomplex waar de faciliteiten ongetwijfeld een stuk vriendelijker zijn dan een maandje geleden in Virton. Hoe zou het trouwens zijn met de bedenkingen bij onze club toen over de staat van het veld en het spelen onder voorbehoud ? De Wase delegatie reageerde toen furieus en terecht, maar sindsdien is het bijzonder stil gebleven. Of zou men hebben ingezien dat, ondanks de onacceptabele staat van het veld, het die dag ook gewoon niet goed was wat onze jongens lieten zien en het onbespeelbaar terrein slechts een gedeeltelijk excuus is. Het is in ieder geval positief dat nieuwkomer Jakov Filipovic deze winterstage vanaf het begin kan meemaken en over hem vernam ik op oudejaarsavond van Lokerse supporters/jarenlange vrienden dat dit, in de veronderstelling dat Filipovic in Wit-Rusland niks van zijn pluimen heeft verloren, een prima aanwinst moet zijn voor SK Beveren.

Van Luc Rombaut ontving ik de nodige randinfo die absoluut de moeite waard is om mee te geven.

PVW.

Clermont Foot heeft op 1 januari (nieuwjaarsdag dus) gewonnen op het veld van Lyon. Maximiliano Caufriez heeft nieuwjaar én de overwinning uitgebreid kunnen vieren want hij was voor deze wedstrijd geschorst.

Changai Port heeft in de Chinese superliga zijn laatste wedstrijd gewonnen met 4-0 , mede dankzij 2 doelpunten van Cherif Ndiaye. Onze ex-spits haalt dan ook het "team van de week". Het seizoen zit er op daar in China . Zijn ploeg eindigt op de 4e plaats , met 65 punten , dat is evenveel als de 3de. De kampioen is daar Three Towns geworden en dat ging zo in zijn werk : Zaterdag stond normaal gesproken de slotspeeldag in de Chinese hoogste klasse op het programma. Door een forse stijging in coronagevallen moeten Beijing Guoan, de tegenstander van Shandong Taishan, en Tianjin Jinmen Tiger, de opponent van concurrent Wuhan Three Towns, forfait geven. De wedstrijden zullen niet ingehaald worden en Wuhan Three Towns pakt zo haar eerste landstitel dankzij een beter doelsaldo.
Shandong Taishan pakte op de voorlaatste speeldag ook al een forfaitzege door een corona-uitbraak bij tegenstander Meizhou Hakka. Wuhan Three Towns won op het veld met 2-0 van Zhejiang Professional. Dat blijkt nu voldoende voor de landstitel. Wuhan Three Towns beëindigt de competitie met 78 punten, evenveel als Shandong Taishan. Wuhan Three Towns heeft echter een beter doelsaldo dan Shandong Taishan. Dat is doorslaggevend bij een gelijk puntenaantal.
Het kampioenschap van Wuhan Three Towns is een grote verrassing in China. Het team van de Roemeen Nicolae Stanciu, ex-Anderlecht, werd de voorbije twee jaar kampioen in respectievelijk de Chinese derde en tweede klasse.
Vorig seizoen pakten Fellaini en Shandong Taishan de landstitel in China.

Cherif Ndiaye mocht gisteren nog aan de bak in de plaatselijke FA cup. De cijfertjes : Hij begon het seizoen goed met 5 doelpunten in de 11 eerste wedstrijden en eindigt het seizoen met 3 doelpunten in 2 wedstrijden. Hij klopt zijn seizoen af op 9 doelpunten in de competitie .



LR.