StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een goeke van onze penningmeester en het heeft niks met centen te maken !
Het is gebruikelijk dat na een bestuursvergadering bij de Freethielvrienden Bornem nog even wordt nagekaart, maar uiteraard ook vooruitgeblikt. Gisteren was het niet anders en natuurlijk kwam het 3-1 verlies van SK Beveren tijdens de winterstage in Spanje tegen reeksgenoot Deinze ter sprake. Deinze is ondertussen weer veilig op Belgische bodem geland om aan de voorbereiding te beginnen van de inhaalwedstrijd tegen Beerschot nu zondag 15 januari om 16 uur. Deinze wil zich wat graag bij de top6 nestelen om te kunnen deelnemen aan de play-offs die de latere kampioen zullen opleveren. Beerschot daarentegen ziet zijn kans schoon om 3 gouden punten en een overwinning extra uit te lopen op SKB en dus een idelale uitgangspositie te verwerven voor de topper van een week later tussen SK Beveren en de Mannekes op de Freethiel.
Maar om terug te komen op het vriendschappelijk verlies van onze Leeuwen tegen Deinze, niemand tilde daar zwaar aan en onze penningmeester Danny had zelfs een geweldige ingeving door te stellen : "misschien mocht Deinze wel winnen om zodoende vertrouwen te tanken voor de match tegen Deinze zondag. Verdomme, tactisch bijzonder sterk opgemerkt moet ik zeggen ! Als Wim De Decker een week later voor de komst van Beerschot met een vergelijkbaar tactisch sterke zet uitpakt blijven de punten zeker in Beveren.

PVW.

* KSK Beveren verteert jaarwisseling slecht.
KSK Beveren heeft zondag de kans gemist om alleen aan de leiding te komen.
Het verloor zijn inhaalwedstrijd uit bij Munkzwalm met 3-1. Na een evenwichtige eerste helft werd de rust bereikt met een logische brilscore. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong maar lang duurde die vreugde niet want nog voor het uur klom Beveren op gelijke hoogte via een afgeweken schot. Het zag er lange tijd naar uit dat dit ook de billijke eindstand zou worden maar zeven minuten voor tijd kwam Munkzwalm dan toch nog op voorsprong na een ongelukkige Beverse own-goal. Diep in blessuretijd werd het alsnog een overdreven 3-1 nederlaag. Door dit verlies blijft geelblauw dus op de tweede plaats staan met 1 puntje minder dan de leider Borsbeke. Volgend weekend is er opnieuw een uitmatch en ditmaal tegen de rode lantaarn Sint-Niklaas dat nog steeds op zoek is naar een eerste punt. Hopelijk worden de drie punten dan wel naar Beveren gebracht.

GDV.