StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met:
Robin Henkens

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week:
Robin Henkens.

In de zomer van 2013 strijkt een rasecht streekproduct uit Limburg neer op de Freethiel. Robin Henkens leerde op een bal trappen in de jeugd van KRC Genk. Via omwentelingen bij Lommel-Overpelt en Lommel United belandt de middenvelder in de Belgische hoogste klasse bij de Kakkers van KV Mechelen. Als 24-jarige moet hij in zijn eerste jaar op het allerhoogste niveau vooral stelen met zijn ogen en leren vanop de bank. In totaal komt hij in 6 wedstrijden aan speelminuten. Allicht niet waar hij op hoopte. Maar een jaar later zou hij uitgroeien tot een zekerheid op het wedstrijdblad.

Het seizoen 2012-2013 wordt het jaar van de doorbraak voor de Limburger. Henkens komt aan spelen toe in 28 wedstrijden. Daarin is hij niet alleen belangrijk in de opbouw, ook als aangever en afwerker van doelpunten. Vaker als starter dan bankzitter. Tot eind januari. Dan loopt het mis. Henkens verdwijnt op het achterplan van coach Harm Van Veldhoven. Hier en daar schraapt hij nog wat minuten bij elkaar, toch is het einde van zijn passage in Mechelen dan al in zicht. Waasland-Beveren ziet zijn kans om de creatieve middenvelder met een gigantische motor in te lijven.

In Beveren groeit hij uit tot een zekerheid in de basis. In 35 wedstrijden scoort hij zelf 5 keer en laat hij ook 7 keer scoren. Mooie cijfers voor iemand op zijn positie. Los daarvan is Henkens vooral gekend en bekend om zijn onuitputtelijke bron van energie. Een motor om 'U' tegen te zeggen. Iemand voor wie de uitdrukking 'je truitje nat maken' is uitgevonden.

Zijn carrière lijkt nu écht vertrokken maar opnieuw loopt het stelselmatig mis. In het seizoen 2014-2015 begint hij nog sterk op het middenveld van W-B. Echter duurt dat wederom tot januari, daarna wordt hij weer vaker naar de bank of zelfs de tribune verbannen. Vooral in de Play-Offs wordt het duidelijk dat zijn avontuur in Beveren richting een einde lijkt af te stevenen. Robin Henkens laat zijn contract aflopen in Beveren en gaat op zoek naar een andere club. Echter loopt die zoektocht niet van een leien dakje. In december vindt hij alsnog een oplossing bij een andere club in geel-blauw: KVC Westerlo. Hij krijgt meteen het vertrouwen en kan vanaf zijn 1e wedstrijd op speelminuten rekenen. Na een half jaar stil te hebben gelegen bouwt hij voornamelijk terug aan zijn conditie.

Een jaar later komt hij opnieuw meer aan spelen toe bij Westerlo. Hij zit dan wel vaker op de bank dan in de hoogdagen, maar Henkens past zich aan naar zijn statuut en stelt zich in dienst van zijn club. In 23 wedstrijden geeft hij nog 3 assists maar hij is vooral op én naast het veld belangrijk. Een jaar later maakt de Limburger een verrassende doch zéér mooie keuze. Henkens kiest ervoor om terug te keren naar zijn roots bij Lommel SK. Op dat moment een club in 1e amateur. Hij slaagt in zijn opzet en brengt Lommel terug naar het professioneel voetbal in 1B.

Het wordt meteen duidelijk dat Henkens zijn eindstation bereikt heeft. In Lommel komt hij thuis en vindt hij zijn voetbalplezier volledig terug. De ondertussen 34-jarige Henkens zit momenteel aan 230 wedstrijden voor de Limburgse club. Daarin scoorde hij 20 keer en gaf hij ook 34 assists.

Dit jaar hebben we met SK Beveren de 2 confrontaties met Lommel al gehad. De volgende afspraak volgt allicht in de Promotie Play-Offs. Het ziet er op de 4e plaats goed uit voor Lommel SK. Tot dan, Robin!

Seppe Meul.