* Winnen zonder te spelen.
Ik zat er al een tijdje naar uit te kijken, de inhaalwedstrijd tussen Deinze en medekoploper Beerschot en gisteren 16 uur was het dan zo ver. Hoge verwachtingen dat Deinze ons een handje zou toesteken door de Mannekes punten afhandig te maken waren er niet, want de nieuwkomers bij Deinze waaronder doelpuntenmaker Lennart Mertens, waren nog niet speelgerechtigd op het moment dat deze match half december werd uitgesteld. En het moet gezegd, de gretigheid waarmee Deinze de eerste helft speelde was best indrukwekkend, maar de weerstand van Beerschot was ook minimaal, dus zal de waarheid wel ergens in het midden hebben gelegen. Ook na rust speelde de thuisploeg met het mes tussen de tanden en hing de 3-0 vaker in de lucht dan de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd bracht Baeten echter weer spanning in de partij met een afstandstrap en toen enkele minuten voor tijd diezelfde Baeten voor de gelijkmaker zorgde op strafschop, vreesde ik nog voor een totale ommekeer van de wedstrijd. Zo moeten ook de bezoekers er over gedacht hebben, want in hun jacht op de onverhoopte winnende derde goal, liepen ze tegen een rake counter aan van de thuisploeg. De remonte van Beerschot die 20 minuten voor tijd werd ingezet na hun toch wel mindere wedstrijd, was knap en het zou best kunnen dat die beslissende derde treffer van Deinze als een gevoelige tik is ervaren door de Kielse Ratten. Het verlies van Beerschot opent perspectief voor de regelrechte clash van zondag aanstaande tussen SK Beveren en Beerschot en ook dat is een mogelijke realiteit, toch maar opletten dat RWDM komende zondag niet de lachende derde wordt, maar dan moet het wel in Molenbeek voorbij datzelfde Deinze geraken wat de supporters van SKB gisteren een hoopvolle zondagavond bezorgde. We moeten er alleszins rekening mee houden dat Beerschot bijzonder gemotiveerd zal zijn om die afknapper in Deinze op de Freethiel recht te zetten. En de les die we in het verleden al zo vaak hebben geleerd is dat, zelf het heft in handen nemen, beter is dan er op rekenen dat anderen het voor ons zullen doen. Het risico dat Beerschot mits winst in Deinze en komende zondag in Beveren, een kloof van 6 punten zou slaan ten opzichte van SKB, is geweken met zelfs uitzicht op alleen leiderschap. De negentiende speeldag belooft bijzonder boeiend te worden met wie weet een lekker volle Freethiel.