StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Herinnert U zich deze nog ?
David Datro Fofana, toegegeven een naam die blijft plakken. Een kleine 2 jaar geleden is die naam hier al enkele keren gevallen, want deze 20-jarige Ivoriaanse aanvaller zat tot voor kort bij het Noorse Molde, maar hoort sinds begin deze maand aan Chelsea toe, een transfer die de Noren een slordige 13 miljoen Euro opleverde. En zeggen dat David een paar jaar geleden toen hij aan de Academie van Marco Né het mooie weer maakte, op een zucht van Waasland-Beveren stond. Uit betrouwbare bron weet ik met zekerheid dat Davids moeder en nonkel menig uurtje doorbrachten aan de telefoon met Dirk Huyck met als enige doelstelling David Datro Fofana naar Beveren te halen. Ondanks alle toezeggingen van Marco Né (chef van de academie in Abidjan waar David werd opgeleid) en die zich via dit groot talent wat graag zijn opleidingscentrum via zijn oude club KSK Beveren wou lanceren, liep het alsnog grondig fout. Niet door de schuld van Marco Né of Dirk Huyck, maar simpelweg omdat Davids moeder en nonkel hun gegeven woord aan Marco die ondertussen tot een samenwerking was gekomen met het makelaarskantoor waarvoor Maarten Goffin werkt, hadden verbroken. Bezweken voor een eigenwijze Nigeriaanse makelaar en dat ligt niet enkel in Afrika uiterst gevoelig. Zo kwam David niet in Beveren terecht, maar door toedoen van zijn Nigeriaanse makelaar bij het Noorse Molde. Alhoewel David daar aan de lopende band scoorde, zou een reeks rechtzaken worden opgestart bij o.a. de FIFA en wordt over afzienbare tijd een uitspraak verwacht bij het TAS. Wel bijzonder merkwaardig dat Fofana ondertussen ongestraft lekker zijn goaltjes kan blijven maken bij Molde en inmiddels een lukratief contract wist te versieren (zijn verbintenis loopt tot 2029) bij de Engelse topclub Chelsea.
En toch ! Naar SK Beveren zal David nooit meer komen, maar het is zeker niet uitgesloten dat het TAS de boel op stelten zet en Fofana opnieuw aan de academie van Marco Né toewijst. Tenzij men in Zwitserland bij het TAS een Belgische oplossing uit de hoge hoed tovert en aan Chelsea en Molde voorlegt om een financieel akkoord te sluiten met Marco's academie. Prettig weetje : David Datro Fofana behoorde samen met Kipre Anicet die inmiddels recent voor een tweede keer onder het mes moest bij SKB, tot de grootste talenten van de academie. Of hoe Waasland-Beveren, ondanks verwoede pogingen van Dirk Huyck en co, op het nippertje een topspeler en veel centen door malafide praktijken zagen ontglippen.

* Freethiel maakt zich op voor 2 toppers.
Zondag ontvangt SK Beveren medekoploper Beerschot, maar de dag voordien is er ook al een topaffiche op de Freethiel, want KSK Beveren verwacht Kleit en dat staat op amper een puntje van Geel-Blauw. Het woord is aan Geert De Vreese die ons bijpraat over het bezoek van KSKB aan de Klaasjes die troosteloos onderaan staan in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen.

PVW.

KSK Beveren heeft zondag gedaan wat moest. Het versloeg hekkesluiter Sint-Niklaas met zware 0-5 cijfers. Halfweg de eerste helft was de partij al beslecht bij een 0-3 tussenstand, wat ook de rustscore was.
In het laatste kwartier gaf geelblauw de zege nog wat meer glans door nog tweemaal te scoren.
Pieren en De Vos scoorden elk tweemaal , Vergauwen scoorde het vijfde doelpunt.
Door het gelijkspel van Borsbeke zaterdag thuis tegen Haasdonk is Beveren nu ook de nieuwe leider, wel nog samen met Sint-Denijs. Het ligt echter allemaal zeer dichtbij elkaar want zo volgt het duo Borsbeke en Kleit op slechts 1 punt. Volgende week speelt geelblauw thuis tegen Kleit, dus dat wordt een regelrechte topper. Voor aanvang van het seizoen was het doel van Beveren om er een rustig seizoen van te maken. Dit zou in principe nu een feit moeten zijn alhoewel het verschil tussen de leidersplaats en de vierde laatste in de stand slechts tien punten bedraagt met nog dertien wedstrijden te gaan.

GDV