StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Heeft de winterstop de krachtsverhoudingen gewijzigd ?
De winterstop kwam voor de meeste spelers en supporters niet ongelegen, maar mijn indruk is alvast dat het ongeduld om te hervatten van de fans bijna op is en dus de hoogste tijd om er in te vliegen. Dat doen we dit weekend met op vrijdag Club Nxt tegen Lommel en Jong Genk dat SL16 ontvangt. De negentiende speeldag wordt afgesloten met de interessante partij zondagavond tussen de RSCA Futures en Lierse Kempenzonen, voorafgegaan door om 16 uur de kraker van het weekend SK Beveren - Beerschot. Tussendoor staat er op zaterdag de ook al niet oninteressante partij tussen RWDM en Deinze op het programma, gevolgd door Dender - Virton op zaterdagavond.
Heel wat matchen met uiteenlopende belangen, belangen die met het naderen van de laatste speeldag van de reguliere competitie (speeldag 22) alleen maar zullen toenemen.
De grote vraag die zich stelt na een onderbreking van meer dan een maand, is wat de winterstop met de verschillende ploegen heeft gedaan en dan hebben we het zeker niet enkel over vertrekkers of nieuwkomers. De indruk ontstaat bv. dat Beerschot tot het begin van die winterstop bijzonder goed op dreef was en voor de Mannekes de onderbreking van een dikke maand eerder ongelegen kwam.
Het is misschien een brug te ver dat die stelling afgelopen zondag in Deinze werd bevestigd, want Beerschot verloor er na een toch wel slechte eerste helft met 3-2. Laten we er vooral niet van uitgaan dat dit verlies Beerschot uit zijn evenwicht heeft gebracht, want het toonde wel veerkracht na een 2-0 achterstand en zulke nederlagen kunnen ook een positief effect hebben wanneer ze als wake-up call worden ervaren.

* Afscheid van oud-speler Leo Van Rooy.
De KSKB familie is weer een puzzelstukje van zijn rijke geschiedenis armer.
Vorige week woensdag 11 januari is in het Sint-Elisabeth-ziekenhuis te Herentals Leo Van Rooy overleden. Eind 60-er jaren was Leo twee jaar doelman bij SK Beveren. Hij stond onder meer aan de aftrap in 1 van de meest historische wedstrijden uit de fantastische voetbalgeschiedenis van (K)SK Beveren.
De uitvaart van Leo heeft nu vrijdag 20 januari plaats in de Sint-Pieterskerk van Lille.
Leo heeft op 24 augustus vorig jaar de leeftijd bereikt van 82 jaar.
Namens de Freethielvrienden Bornem hou ik er aan de betrokken families bijzonder veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van dit verlies.
Voor de jongere websitebezoekers, maar uiteraard ook de wat oudere die Leo misschien nog hebben weten spelen, publiceren we naar aanleiding van het overlijden van Leo nog een keer de spelersfiche die Geert De Vreese een paar jaar geleden voor onze fichebak maakte.
fiche (klik hier)

GDV en PVW