StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SK Beveren zet titelambities kracht bij met Slovaakse winger.
Het kan niet meer stuk. Na Jakov Filipovic heeft SK Beveren nog een bijkomende versterking binnen gehaald. Het gaat over een Slovaakse flankspeler die tot aan de winterstop actief was bij Slovan Bratislava waar hij in de loop van dit seizoen 20 wedstrijden nodig had om tot 7 doelpunten 3 assists te komen. O ja, hij heeft nog een naam ook : David Hrncar, maar laten we het in de toekomst voor de gemakkelijkheid houden bij zijn voornaam. David wordt voorlopig gehuurd van Slovan Bratislava, maar er werd een aankoopoptie bedongen en CEO Gobin liet er geen twijfel over bestaan dat de club absoluut de intentie heeft om dit 25-jarig talent definitief naar de Freethiel te halen. Geen idee of Uit wat cijfers op de website van SK Beveren blijkt Hrncar (daar gaan we al) niet gierig is met het maken van goals en strooien van assists en bovendien wordt hij door onze CEO ook een speler met een grote motor genoemd. Antoine Gobin neemt de woorden "kampioen" of "titel" maar zelden in de mond, maar het mag duidelijk zijn dat hij met dit soort inspanningen van de club, druk zet op spelers, technische staf en sportief manager om dat ene doel wat hij voor ogen heeft, promoveren, te realiseren. David is een speler die onmiddellijk inzetbaar is, maar of hij al meteen tegen Beerschot voor de leeuwen zal worden gegooid lijkt mij twijfelachtig aangezien hij de winterstage miste.
Interessante vraag is wie straks zal moeten wijken voor David ? Moet Ismaheel Taofeek vrezen voor zijn plaatsje of wordt Ismaheel naar de andere flank overgeheveld en dan is de vraag wie daarvan de dupe wordt. Kortom, de concurrentie wordt behoorlijk op de spits gedreven en in theorie is dat een goeie zaak met toch die kleine bedenking : een paar jaar geleden pakte toen nog Waasland-Beveren tijdens de wintermercato uit met enkele gehuurde spelers die een stukje konden voetballen, maar de ploeg ging er sportief gezien eerder op achteruit dan vooruit. Ik hoorde gisteren op Radio1 een interview met Olivier Deschacht die hard uithaalde naar gehuurde spelers, met name Silva bij Anderlecht die zijn ploeg op een moeilijk moment in de steek liet tegen Zulte-Waregem, maar die vlieger gaat toch niet op in het geval van Bateau, Ismaheel en Van Damme bij SK Beveren.

* Oud-speler W-B naar 1B.
Sinds zijn vertrek op de Freethiel waar hij best een gewaardeerde flankspeler was, is Alessandro Albanese voortdurend naar het niveau van in zijn Beverenperiode op zoek geweest. De stap voorwaarts van de Freethiel naar Sclessin bracht nooit het verhoopte succes, maar ook de uitleenbeurten naar Eupen en Oostende, leverden onvoldoende speelminuten op om een basisplaats te kunnen claimen. Om wederom speeltijd en wedstrijdritme op te doen stalt KV Oostende nu tot het einde van het seizoen Albanese bij reeksgenoot Virton, wellicht in de hoop dat hij daar weer zichzelf uitvindt. Gemakkelijk wordt het niet, want Virton is thans in het bezit van de rode lantaarn in 1B en spelen tegen degradatie is toch een andere manier van voetballen. In de veronderstelling echter dat Virton over het algemeen het balbezit aan de tegenstander "moet" laten, zou Albanese zijn ploeg op de counter misschien toch nuttige diensten kunnen bewijzen. De kans dat Albanese dit seizoen nog een keer geconfronteerd wordt met een van zijn vorige werkgevers is onbestaande, want tenzij er nog iets komt van het spelen onder voorbehoud op 17 december in Virton, maar daar blijft het bijzonder stil rond. En ondanks het feit dat Virton een seizoen lang tegen de degradatie voetbalt, slaagde het er toch in tweemaal SK Beveren op een puntendeling te houden.

PVW.