* RWDM zet koplopers alvast onder druk.
RWDM heeft zaterdagnamiddag 2023 ingezet met een nipte overwinning tegen Deinze. In de eerste helft kwamen de bezoekers die vorige speeldag Beerschot nog in het verlies duwden, er niet aan te pas. Met de 1-0 ruststand beloonde de Brusselaars zich iets te karig en dat brak hun in de tweede helft bijna zuur op. Janssen trapte een vrijschop pardoes tegen de lat en Defourny hield diezelfde janssen op dat moment van een verdiende gelijkmaker. Biron scoorde aan de overkant wel zijn tweede van de namiddag en in blessuretijd lukten de bezoekers uit Deinze nog de aansluitingstreffer op voorzet van de ingevallen Jur Schryvers. Indien SK Beveren en Beerschot het straks bij een puntendeling houden, is RWDM de lachende derde en neemt het de koppositie over van de Mannekens. Het is hier al wel vaker gezegd, twee klasbakken als Defourny in het doel bij Molenbeek en een voortdurend dreigende aanvaller als Challouk die elke match wel strooit met beslissende voorzetten, volstaan om RWDM nooit af te schrijven als titelkandidaat.