De Deense rechterflankspeler Jacob Buus Jacobsen keert terug naar het oude nest. Na anderlhalf seizoen op de Freethiel waarvan 27 basisplaatsen, wordt zijn vorige club AC Horsens dat uitkomt in de Deense Super Liga, zijn nieuwe/oude club. Dat de wegen van Jacob en SK Beveren in deze wintermercato zouden scheiden was een quasi zekerheidje, want sinds de komst van Wim De Decker als coach van SKB, kreeg de Deen nog amper spelgelegenheid, een situatie die herkenbaar moet zijn voor Jenthe Mertens. Of de club nog op zoek gaat naar een vervanger voor Buus Jacobsen is nog niet bekend en zal misschien ook afhangen hoe zwaar de blessure van Ismaheel uitvalt en of voor de onfortuinlijke huurling van het Franse Lorient alsnog een vervanger moet worden gezocht.
We wensen zowel Buus Jacobsen als Ismaheel bijzonder veel succes toe, Jacob bij zijn nieuwe werkgever, Taofeek voor een spoedig herstel.

* KSKB blijft aangenaam verrassen.
De Freethiel kan niet meer stuk dezer dagen, want na SK Beveren heeft het met KSK Beveren nog een tweede leidersploeg in huis. Ik ontving het hiernavolgende leuk verslagje van Geert De Vreese over de topper van zaterdag tegen Kleit.

In de topper thuis tegen Kleit heeft KSK Beveren nogmaals vriend en vijand verbaasd. Het begon nochtans slecht voor geelblauw toen na zeven minuten doelman Van Goethem een ongevaarlijk schot midden het doel in eigen doel sloeg. Een zeldzame blunder van de Beverse doelman. Maar 1 minuut later stonden de bordjes alweer gelijk door een strafschopdoelpunt van kapitein Van Lokeren. Wat is dat toch een schitterende voetballer, een echte rots in de branding, al heeft hij zijn naam niet mee. De eerste helft verliep verder vrij evenwichtig met de bezoekers toch de beter voetballende ploeg, zonder echt grote doelkansen. Pal voor de rust begon de tot toen onzichtbare Vergauwen zijn duivels te ontbinden. In 1 minuut tijd wist hij twee bijzonder fraaie doelpunten te scoren, telkens een assist van de sterk spelende jongeling De Schepper. Ruststand 3-1 dus en daar mocht Beveren dus niet mee mopperen. Na de pauze verwachtte iedereen een sterk offensief van de bezoekers maar dat bleef echter uit. Beveren controleerde in een sterk opkomende mist rustig de partij. Meer nog, halfweg de tweede helft stak Vergauwen nog eens zijn neus aan het venster en scoorde nog maar eens een kanjer van een goal : 4-1 en partij gespeeld. Diep in de blessuretijd zette invaller Balogun de kers op de taart door met een schitterend overhoeks schot uit te pakken : 5-1, meteen de eindstand.
Zeker een verdiende zege maar zulke zware cijfers verdienden de moedige bezoekers ook weer niet. Geel-blauw blijft dus nog minstens een weekje leider, wel nog met Sint-Denijssport aan hun zijde, want de Gentse club won met 1-3 in Berlare en blijft toch ook wel verbazen. Borsbeke volgt op 1 punt. Volgende week staat er een verplaatsing naar Heikant Zele op het programma. Die ploeg zit in volle degradatiestrijd, dus dat wordt voor geel-blauw opnieuw een dikke kluif. Bij KSK Beveren durft er nauwelijks iemand te spreken over eventuele titelkansen. Wedstrijd per wedstrijd bekijken is de boodschap en elke week strijden voor de drie punten.