StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Traditieclubs komen "bijna" altijd terug.
Die titel mag zelfs best wat ruimer worden gezien. Op sportief vlak heeft SK Beveren zondag jl. een psychologische overwinning behaald op een sterk spelend Beerschot en daarmee de koppositie van de Ratten overgenomen en die leidersplaats was toch alweer geleden van de zwakke uitwedstrijd in Molenbeek op 23 oktober (10de speeldag) waarna Lierse Kempenzonen de leiding over nam met een puntje meer dan SKB en RWDM (19 voor de Pallieters), 18 voor de achtervolgers. Deze nieuwe opsteker voor de mannen van Wim De Decker zal door iedereen een beetje anders worden ervaren, maar persoonlijk was ik nog het meest opgezet met de vaststelling dat onze club er nu nu ook in slaagt moeilijke wedstrijden op een efficiënte wijze over de streep te trekken. En ja, het moet dan soms wel even meezitten, maar dat dwingt men ook deels af. We zijn er nog lang niet, want de weg is lang en bezaaid met sportief gevaarlijke hindernissen, maar de indruk ontstaat dat we er klaar voor zijn omdat de "zwakkere" plekken in de ploeg die aan het seizoen begon, per transferwindow, beetje bij beetje, worden weg gewerkt.

Maar er is nog een reden waarom traditieclubs "bijna" altijd terugkomen, nl. omdat ze nu eenmaal hun sporen hebben nagelaten en in het archief zitten. Afgelopen maandag zat Patrick Goots in het panel van Extra Time en dat was genieten hoor, want onze club werd meermaals genoemd met het nodige bewijsmateriaal er bij. Er was de transfer van Michael Frey naar Schalke en diens Belgische roots liggen uiteraard op de Freethiel. De niet-klik op het veld tussen Vincent Janssen en Frey (naast het veld konden beide heren blijkbaar goed opschieten met mekaar), was voor Patje Boem Boem de aanleiding voor een link naar SK Beveren. Goots diepte een vergelijking op uit de periode dat Jos Daerden coach was bij onze club, geassisteerd door Willy Wellens. Volgens Patje was Sasö Udovic jaarlijks goed voor een goal of 15 en redeneerde de club "als we er Goots bij pakken zijn dat er nog eens 15". De logica in de sport is echter ver te zoeken, want ik weet niet of Patje het had over het tweede seizoen op de Freethiel van Udovic, want (uit mijn hoofd) hij debuteerde met 19 goals in zijn eerste seizoen, maar het jaar daarna bleef hij een seizoen lang droog staan. Enfin, ik veronderstel dus het eerste seizoen van Goots en het tweede van Goots, speelde SKB tegen Aalst en vrijdag maakte Daerden zijn opstelling bekend en daarin was er geen plaats voor Goots. Daerden lichtte Goots toe : "ge zijt op dit moment in vorm en mijn beste spits, maar ge zit op de bank". Een kwartier voor tijd stond er nog altijd een brilscore bord en mocht Patje Boem Boem invallen met 2 goals als resultaat en een uiteindelijke 3-0 eindwinst. Op het einde van Extra Time werden de beelden van die wedstrijd nog een keer van onder het stof gehaald om te checken of Patje niet had overdreven, maar dat bleek niet het geval te zijn. En wat deed het deugd om in die korte samenvatting ook nog eens de namen van Dirk Thoelen en Jacky Boonen te horen vallen. Geen idee of er van vriend Geert De Vreese in een van onze archieven een verslagje van deze match is terug te vinden, want zonder twijfel zal Geert aan deze anekdote een en ander kunnen corrigeren. Franky Vanderelst die eveneens deel uitmaakte van het panel van ET eindigde dit item met toch een mooi compliment voor de sympathieke Goots door te stellen dat Patje en Luc Nilis wellicht de 2 spelers zijn geweest in de Belgische competitie met het hardste schot. Laat ons hopen dat ze bij de VRT binnen 25 jaar wederom in hun archief kunnen duiken om beelden boven te halen over het SK Beveren van dezer dagen. drie punten.

* Kablan kiest opnieuw voor de sneeuw. Chris Kablan keert terug naar zijn Zwitserse heimat. De 28-jarige rechter winger die een paar maanden flirtte met het Amerikaanse Salt Lake City en daarna terugkeerde voor een tweede hoofdstukje Beveren, maakte een definitieve overstap naar het Zwitserse Lausanne-Sport. Voetballend beschikte de Zwitser met Ivoriaanse roots over het potentieel om een vaste waarde te zijn bij het om het even elke tweedeklasser, maar blessures nekten die status. De laatste herinnering aan de voetballende Kablan was er wel een om in te lijsten. Zijn invalbeurt in Lier op de 13de speeldag bij het begin van de tweede helft was geweldig en zijn cruciale gelijkmaker na een 1-0 achterstand van SK Beveren aan de rust, van een enorme schoonheid. Veel succes Chris bij Lausanne-Sport !

PVW.