StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hoe zou het nog zijn met:
Stefan Milosevic

In deze reeks wordt telkens een oud-speler van Waasland-of SK Beveren onder de loep genomen. Deze week:
Stefan Milosevic.

Deze Montenegrijn streek in de winter van 2019 neer op de Freethiel. Als nobele onbekende werd Stefan Milosevic binnengehaald als 'the next big thing'. Jong, sterk, snel, en een verschroeiende trap. Aan zijn adelbrieven lag het niet. We hadden een nieuw goudhaantje in onze rangen. Of zo leek het toch. Zijn debuut maakte hij thuis tegen KRC Genk. De volle 4 minuten kreeg hij. Geen cadeau bij een 1-2 achterstand. Milosevic slaagde er niet in de ban nog te breken in die luttele minuten. Veel wijzer was de WB-fan nog niet geworden na zijn eerste speelminuten. Maar ook in de rest van het seizoen kwam zijn potentieel niet van de grond. Toch liet hij zich één keer ècht opmerken. Op de laatste speeldag, op bezoek bij Standard de Liège. Tegen alle verwachtingen in kwam Waasland-Beveren daar 0-3 voor. Wat dan weer wel in de lijn der verwachtingen lag, was dat W-B er na de pauze ook nog in geslaagd is met 4-3 te verliezen van de Rouches. Echt belangrijk was die verliespartij niet. Opvallender: in Sclessin maakte Stefan Milosevic een loepzuivere hattrick. En ook in de daaropvolgende Play Offs zou hij nog een aantal keren scoren.

Met goede moed begon hij aan het volgende seizoen. Echter ging het opnieuw niet zoals gehoopt voor de spits. Pas in december kwam hij écht boven water drijven. Hij scoorde in 3 opeenvolgende wedstrijden. Telkens belangrijke wedstrijden in de strijd om het behoud. Zijn trein leek nu écht vertrokken. Toch ging zijn motor alsnog sputteren en werd de Montenegrijn uiteindelijk uitgeleend aan Riga FC. Daar scoorde hij 10 keer in 13 wedstrijden. Nog altijd was dat voor Waasland-Beveren niet voldoende om hem definitief in terug te halen.

Op 4 augustus 2021 trok hij de deur van de Freethiel definitief achter zich dicht. Hij maakte een transfer naar het Israëlische Kryat Shmona. Echt voor de wind verging het Milosevic niet in het Midden-Oosten. In Israël kwam hij 14 keer aan spelen toe. Daarin scoorde hij 2 keer. Na 6 maanden hield hij het ook daar voor bekeken. Hij ging opnieuw in Montenegro voetballen bij Buducnost Podgorica. De club waar het voor hem als professioneel voetballer allemaal begon. Maar ook daar werd het geen succes. Milosevic begon nog aardig met 2 assists en 1 doelpunt in 3 wedstrijden. Net zoals in Beveren had hij echter moeite die goede vorm vast te houden.

Ondertussen zijn we aanbeland in de winter van 2023. Nadat hij alles samen nog 7 doelpunten weet te maken in 30 wedstrijden houdt hij het ook in Podgorica voor bekeken.

Deze winter kiest hij voor een transfer naar Roemenië. Hij gaat in de Roemeense hoogste klasse voetballen bij UTA Arad.

Daar heeft hij nog maar pas zijn debuut gemaakt. Daarin wist hij nog niet te scoren. Het wordt dus afwachten hoe Milosevic in Roemenië zal aarden. Hoe hij als onbekende in Beveren aankwam, zo vertrok hij ook langs een klein achterdeurtje. Dat deed hij nog enkele keren over om uiteindelijk in Roemenië te eindigen. Of dit de club van de grote doorbraak zal worden, valt nog af te wachten. Ik ben benieuwd.

Seppe Meul.