StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zoveel barmhartigheid hoeft absoluut niet.
Het was even schrikken maandagavond toen ik een sms ontving met de melding dat, geloven of niet waren de gebruikte woorden, "we spelen nu vrijdag thuis". Aanvankelijk dacht ik dat de wedstrijd met Dender van datum was verwisseld en SKB een weekje later in Genk wordt verwacht. Niks daarvan, want Jong Genk is nu vrijdag 3 februari de gast op de Freethiel. Verklaring voor dit bizar verhaal : door de vele wedstrijden van Genk en Jong Genk op hun hoofdterrein, ligt dit er allesbehalve goed bij en klopte Genk aan bij een aantal naburige clubs, maar nergens stond men te trappelen om de jonkies van Genk onderdak te bieden. In Beveren zag men zijn kans schoon om dit uniek (was het een aanbod of een vraag) aan zijn neus voorbij te laten gaan en een uitwedstrijd minder en thuiswedstrijd meer te spelen. Zouden Virton en SL16 daar ook oor naar hebben gehad ? Het kan sympathiek overkomen, maar vraag is of het zich daarmee niet in eigen voet schiet, want er wordt achter gesloten deuren gespeeld en dus weg de kans voor de eigen supporters om hun ploeg aan te moedigen of is dat voor onze club van ondergeschikt belang ? Bovendien, hoe zouden ze daar in Molenbeek en Beerschot over denken en hoe zou onze entourage reageren indien de genoemde clubs dit aanbod hadden gedaan. Akkoord, willen spelen is sportiever dan uit zijn op een 0-5 forfaitscore, maar het is alleszins een bedenkelijke situatie, zeker in het licht van het verleden. Een van de voornaamste redenen waarom er een naamswijziging is gekomen van Waasland-Beveren naar SK Beveren, was dat de vorige naam was besmeurd en het product Waasland-Beveren commercieel oninteressant was geworden. Deze nieuwe situatie lijkt mij persoonlijk evenmin hoog te gaan scoren op de ranglijst van sportieve gebaren ten opzichte van de concurrentie.
Tot slot : het is toch onbegrijpelijk dat een toekomstige kampioen met zijn beloftenploeg moet gaan leuren omdat hun speelveld ontoereikend is. Als je het mij vraagt is dit eveneens een kaakslag in het gezicht van de Challenger Pro League.

PVW

* De KSK Beverentrein dendert maar verder.
KSK Beveren heeft zondagnamiddag een moeilijke uitwedstrijd tot een goed einde gebracht.
Uit bij degradatiekandidaat Heikant Zele werd een 0-2 zege behaald. Niet echt afgedwongen door mooi voetbal maar eerder door karaktervoetbal en dat is nu eenmaal ook een belangrijk gegeven in voetbal. Beveren startte zonder reservedoelman op de bank en dat leidde halfweg de eerste helft tot een uniek gebeuren.
Doelman Van Goethem kwam zwaar in botsing met een thuisspeler en beiden dienden afgevoerd te worden naar de spoedafdeling. De 38-jarige middenvelder Johan Segers nam plaats onder de lat en dat was niet echt een verrassing te noemen omdat Johan in zijn jeugdjaren nu eenmaal doelman was en in 2002 zelfs tijdens een eersteklassewedstrijd van KSK Beveren op de bank zat (uit bij Lommel).
Net na het halfuur kwam geelblauw op voorsprong door een treffer van alweer Vergauwen. Net na het uur verdubbelde Beveren die voorsprong door De Vos. Doelman Segers deed het zeer aardig in het Beverse doel en kon zelfs de nul houden. Een droge 0-2 zege dus maar wel een belangrijke. Door het thuisverlies van medeleider Sint-Denijssport komt Beveren nu alleen aan de leiding met 1 punt voorsprong op Borsbeke, dat echter niet meedoet voor de promotie. Sint-Denijs volgt dus op drie punten.
Volgende week weten we ook wie de tweede periodetitel binnen zal halen. Daarin heeft Melsele de beste papieren want het staat aan de leiding met 1 punt voorsprong op Beveren. Melsele treedt volgende week thuis aan tegen Heikant Zele en dat moet normaal gezien een zege worden maar in voetbal weet men nooit natuurlijk.

GDV.