StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* SK Beveren scoort tweemaal op de laatste dag van de wintermercato.
Met Jakov Filipovic en David Hrncar haalde SKB reeds 2 spelers binnen die op zeer korte tijd (2 wedstrijden) reeds lieten zien dat zij, mits nog wat kleine aanpassingen, een versterking kunnen worden voor onze club. Op de laatste dag van de wintermercato, de laatste seconden zelfs in het geval van Bruny Nsimba, kwamen daar nog 2 spelers bij. Dinsdag in de vooravond kondigde de club de komst aan van de 24-jarige Kameroener Jerome Ngom Mbekeli. Hadden we dat een maand of 2 vroeger geweten, hadden we hem al eens gade kunnen slaan op het WK in Qatar waar hij met zijn land aanwezig was en in de wedstrijd tegen Brazilië als invaller een assist afleverde die goed was voor een 1-0 stuntzege. Het parcours van Mbekeli in Europa beperkt zich tot een onbekende Tsjechische club waarna hij over de grote plas belandde en er werd opgemerkt en ook aanbevolen door onze Amerikaanse vrienden van Real Salt Lake City. Mbekeli was met Kameroen eveneens actief op de recentste Africa Cup en scoorde er met een harde kopbal tegen Congo. Jerome Ngom Mbekeli is een aanvallende speler die op de beide flanken kan uitgespeeld worden en lijkt mij de meest aangewezen speler om de onfortuinlijke Tofeek Ismaheel te vervangen. Hij tekende voor anderhalf jaar op de Freethiel.
Op de valreep kwam ook Bruny Nsimba de troepen van Wim De Decker versterken. Deze 22-jarige aanvallende speler met Angolese en Congolese roots komt over van Antwerp waar hij dit seizoen regelmatig op de bank zat of mocht invallen zoals in de bekerwedstrijd tegen SK Beveren in november ll. Nsimba scoorde dit seizoen ook al voor de Great Old, nl. 3 weken geleden in de competitiewedstrijd tegen Oostende. Bruny voetbalde in het verleden bij de jeugd van Anderlecht, Mechelen, Dender, Genk en Antwerp. In 2020 werd hij overgeheveld naar A-kern van de Great Old.
Het voordeel aan deze beide transfers is dat het 2 spelers betreft die matchritme hebben en in principe onmiddellijk inzetbaar zijn. Voor Mbekeli moeten wellicht nog de nodige administratieve formaliteiten worden vervuld. Het wordt drummen voor een plaatsje in de basis, maar zondagavond nog mochten we ervaren dat om mee te doen voor de hoofdprijs, een ruime, maar vooral kwalitatieve kern, geen overbodige luxe is.

* Leuk onderonsje.
Ze weten het waarschijnlijk niet van mekaar, maar afgelopen maandag stonden in de Nederlandse Keukenkampioendivisie 2 spelers tegenover mekaar met een recent en een langer verleden op de Freethiel. Tijdens Jong PSV - Willem II stonden Kjell Peersman in het doel van de Eindhovenaren en Matthias Verreth,momenteel speler van de Tilburgers, tegenover mekaar. Kjell is de zoon van Tristan Peersman en speelde zelf nooit voor SK Beveren, maar zijn vader Tristan doorliep meerdere jeugdreeksen op de Freethiel om vrij snel nadat hij titularis was geworden, naar Anderlecht te vercassen. Verreth zorgde maandagavond voor de 0-1, maar kreeg daarbij de gulle medewerking van Peersman. Dat doelpunt had uiteindelijk geen kwalijke gevolgen, want Jong PSV won met 3-2 tegen Willem II.

PVW.