StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KUNNEN WE GEEN AANSPRAAK MAKEN OP EEN DOELPUNTJE VOORSPRONG VOOR MOED EN OPOFFERING.

We denken wel eens vaker als het gaat over de fratsen van allen die verantwoordelijkheid dragen voor de organisatie van de Challenger Pro League, nu zullen we het wel gezien hebben zeker, maar niks daarvan. Het zou niet netjes zijn om SK Beveren als schuldige met de vinger te wijzen voor de klucht van deze avond, maar een beetje medeplichtig vanwege het aanbod om in Beveren te spelen, daaraan ontsnappen we niet. Het is ongeloofwaardig dat enkel het terrein van Visé in de aanbieding was en hoe vreselijk we ook de blessure van onze topschutter Maderner verafschuwen, ik ken de statistieken van dat terrein niet, maar ik kan mij niet voorstellen dat er bij elke thuismatch van Visé blessures worden opgelopen van het niveau Maderner.

Vorige speeldag hadden de jonkies van Genk bijna een stunt van formaat beet. Een vroege 0-2 voorsprong werd op slag van rust door Beerschot gehalveerd en wanneer die ruststand 5 minuten voor tijd nog op de bordjes staat, groeit bij zowel de Genkse als Beverse entourage de hoop op iets moois. Het pleit voor de Mannekens dat zij die scheve situatie nog helemaal konden omkeren, iets waarin SK Beveren 2 dagen later op Sclessin niet slaagde. Jong Genk zag bij het sluiten van de transfermarkt grote belofte Mika Godts vertrekken naar Ajax, maar haalde ondertussen bij het Nederlandse Roda JC een vervanger. Het verhaal van de beloftenploegen is de voorbije 20 wedstrijden ongewijzigd gebleven : voetballen kunnen ze als de beste en af en toe slagen ze er in een knap resultaat over de streep te trekken, maar het blijft voor alle partijen wennen aan het systeem en het moet voor de niet-beloftenploegen ook ondankbaar zijn, want niks te winnen, maar alles te verliezen tegen een beloftenploeg.

Het deed zondagavond pijn aan de ogen om SK Beveren gedurende 75 minuten te zien knoeien en het is te hopen dat de ploeg deze week Beau Reus heeft getrakteerd, want zonder zijn handvol (ik denk dat het zelfs 2 handen vol waren) reddingen, had er een score op het bord gestaan waarmee men niet kan thuis komen en die voor twijfels had gezorgd voor de match van vanavond. En nogmaals, 4 op 6 met thuis Beerschot en uit Standard is niet dramatisch, maar het spel was niet zo denderend, althans onvoldoende voor een clubleiding die niets aan het toeval overlaat om de ploeg te versterken met als enige doel kampioen te spelen. De ploeg moet absoluut met de play-offs in het vooruitzicht, een versnelling hoger schakelen om de 10 nakende cupmatchen succesvol te zijn. De kwaliteit is er, maar dat is geen allesbepalende factor. Wim De Decker recupereert tegen Jong Genk een drietal manschappen en wellicht wordt ook nieuwkomer Nsimba aan de wedstrijdselectie toegevoegd, iets wat waarschijnlijk voor Jerome Mbekeli nog niet het geval zal zijn. SK Beveren kan met niets minder dan 3 punten tevreden zijn en het klinkt misschien streng als die eis ook volgende week thuis tegen Dender op tafel wordt gelegd, maar favoriet zijn brengt nu eenmaal verantwoordelijkheden met zich mee. En over die thuismatch tegen Dender, frats 121 van de CPL heeft er toe geleid dat die wedstrijd op zaterdag niet om 20.45 uur wordt afgetrapt wat op zichzelf al een ongebruikelijk uur was voor tweede klasse, maar wel om 16 uur. Je zal maar in ploegen staan en net een wissel met een collega hebben vastgelegd.

Patrick Van Wesemael.