StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* RWDM SLAAT EEN BRES, SKB EN BEERSCHOT MOETEN ZANDZAKJES AANLEVEREN OF HET GAT WORDT TE GROOT.
De wedstrijden met impact op het klassement in 1B aan de top werden in de loop van vrijdag en zaterdag afgewerkt zodat we vandaag al enkele conclusies kunnen trekken.

Het duur puntenverlies van SK Beveren tegen Jong Genk en het verlies van Beershchot op het Lisp, heeft RWDM dat al bij al eenvoudig won van SL16, de kans gegeven om plaats te nemen in de driver seat met bestemming promotie. Het verschil met RWdM ten opzichte van SK Beveren bedraagt slechts 3 punten in het voordeel van de Brusselaars, maar we moeten er rekening mee houden dat SKB er 4 moet goed maken omdat het een wedstrijd minder gewonnen heeft. De ergernis over het nieuw puntenverlies tegen Jong Genk neemt toe bij de supporters, want alhoewel 5 op 9 uit de laatste 3 matchen waaronder "zogezegd" 2 verplaatsingen niet dramatisch is, vooral de manier waarop baart zorgen. Op voetballend vlak was 2023 een kleine ramp en als we eerlijk zijn, die trend heeft zich al ingezet net voor de winterstop, want ondanks het bevroren veld in Virton op 17 december, hadden we daar ook meer moeten doen met onze surplus aan kwaliteit en ervaring. Tegen een vinniger Beerschot werd nog een ferme dosis karakter getoond waardoor een moeizaam bevochten driepunter over de streep werd getrokken, maar die pitbullmentaliteit ontbrak op Sclessin en tegen Jong Genk. Joachim Van Damme staat er om bekend om niet rond de pot te draaien en verklaarde op TV Oost "het was gewoon te weinig. We hadden op 10 op 12 gerekend en zelfs mits winst tegen Dender komen we daaraan niet". "Koppen bij mekaar steken" was dan ook zijn logische conclusie. In datzelfde fragment merkt Wim De Decker op dat zijn spelers Jong Genk na onze vroege voorsprong, zuurstof hebben verschaft waar zij gretig gebruik van hebben gemaakt om het commando over te nemen. Een correcte analyse, maar uitgerekend hij en zijn technische staf zijn gemachtigd om in te grijpen en dat hoeft wat mij betreft niet te duren tot er schade is opgelopen.

Laat de concurrentie spelen en maak gebruik van een voor tweede klasse uitzonderlijk grote spelerskern. Benieuwd trouwens of het onprofessioneel gedrag van Mbokani bij zijn vervanging, niet het begin is van een hoop miserie. En wat geweldig om de reactie te horen van Joachim Van Damme die overigens niet zijn beste match speelde, maar volkomen onterecht een gele kaart werd aangenaaid door een snotneus van een jaar of 18 (Kamiel) wat de op televisie perfect verstaanbare uitspraak uitlokte bij Jo : "stopt met zeveren jong, ik heb hem niet aangeraakt". Zal wel tegen scheids Bourdeau geweest zijn zeker ? Het zijn er weinig, maar af en toe hebben lege stadions een plezant kantje.

Zullen we tot slot nog even terugkomen op de matchen van RWDM en Beerschot ?

SL16 begon sterk in Molenbeek, maar toch kwam de thuisploeg met een geweldige goal van Alexis De Sart, tegen de gang van het spel in, op 1-0 en dat was ook de ruststand.

Na rust zakte Standard weg, maar op zijn beurt kwam het eerder onverwachts en onverdiend langszij met een prachtige vrijschop waarop de anders altijd secure Defourny wat laat reageerde. Lang kon Sl16 van die gelijkmaker niet genieten, want een paar minuten later stond het weer 2-1 met opnieuw een beauty van een goal. De 3-1 was er nog enkel voor de statistieken. RWDM speelde volgens de verslaggever en die mening kan ik volgen, niet top, maar als ze scherper in de afwerking waren geweest, hadden de dubbele cijfers niet ver af geweest en daarom is het vanaf nu, wat mij betreft in ieder geval, topfavoriet voor de titel.

Beerschot verloor in Lier waardoor SKB op de tweede plaats blijft en de Mannekens krijgen volgend weekend met RWDM interessant bezoek over de vloer. Als het Molenbeek punten kan ontfutselen en SK Beveren is voldoende hersteld na 2 slappe wedstrijden, dan kan winst tegen Dender de achterstand opnieuw verkleinen. Nu reeds staat vast dat RWDM als leider aan de play-offs begint. En Barry, die is tegen Dender geschorst nadat hij vrijdag een vijfde gele kaart pakte.

PVW