StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wie wordt de gelukkige nr6 ?
Zaterdag en niet zoals gebruikelijk op vrijdagavond wordt de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Challeneger Pro League afgetrapt en met 4 wedstrijden die om 16 uur beginnen, vliegen ze er fors in. SK Beveren mag vanaf 16 uur de mouwen opstropen tegen Dender dat midweeks coach Regi Van Acker op de keien zette. Het is voor onze Leeuwen de laatste match van een drieluik waarvan vooraf een 9 op 9 werd verwacht (uit Standard en Genk en thuis dus Dender), maar nu nog slechts 5 op 9 kan worden als er gewonnen wordt van de ploeg uit Denderleeuw en dat is voorzichtig uitgedrukt zeer teleurstellend.

Naast de topper op zondag tussen Beerschot en RWDM, een wedstrijd die om 19.15 uur begint, ligt het zwaartepunt van de 22ste speeldag op zaterdagavond 20.45 uur met 3 wedstrijden die de nr6 van het eindklassement moet opleveren en die ploeg mag als zesde en laatste worden toegevoegd aan de play-offs welke na 10 wedstrijden de promovendus naar de Jupiler Pro League zal aanduiden.

Eigenlijk zijn er maar 2 van de 3 matchen op zaterdagavond van belang voor die zesde plaats, want club Nxt was Eleven Sports te snel af en verzekerde zich vorig weekend al van deelname aan de play-offs waardoor hun wedstrijd in Luik tegen SL16 een formaliteit is.

En als de play-offs even boeiend gaan worden als de strijd voor dat zesde en laatste ticket, dan ziet het er fantastisch uit. De kalendermakers zouden bij het afleveren van het speelschema in augustus onmiddellijk willen tekenen hebben voor het scenario wat zaterdagavond voorligt. De matchen waar het er om doet zijn Lommel met 32 punten dat thuis Lierse Kempenzonen ontvangt en dat voetbalde 33 punten bijeen, maar ook de RSCA Futures met 31 punten die thuis Deinze met 30 punten partij geven, komen beiden nog in aanmerking voor die fel begeerde zesde plaats. Het wordt dus een ongemeen boeiende strijd waarin zelfs Deinze dat het minst gunstige klassement van de 4 kanshebbers realiseerde, nog kans maakt. Dat Deinze maakte onder leiding van Marc Grosjean wel een heel opmerkelijke comeback. De RSCA Futures zouden wat graag aansluiten bij de top6 waardoor 2 beloftenploegen zich zouden kwalificeren voor de play-offs en we nemen aan dat veel volgers bij aanvang van het seizoen met dit scenario geen rekening hadden gehouden.

Wie het ook zal worden, mijn aandacht gaat vooral uit naar de wedstrijden van zaterdag 16 uur en zondagavond 19.15 uur. Van SK Beveren mogen we meer eisen dan een driepunter, want de ondermaatse prestaties tegen SL 16 en Jong Genk verwachten eindelijk nog een keer een dominante match van onze Leeuwen waarna het met bijzondere interesse uitkijken wordt naar de confrontatie tussen Beerschot en RWDM. Over hoe die partij best afloopt voor SK Beveren lopen de meningen best wel wat uiteen en dat is stof voor de Freethielsprokkels van vrijdag.

PVW.