StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Waar is de Tom Reyners van 1 jaar geleden?

Dit seizoen verloopt naar behoren. SK Beveren vertoeft op plaats 2, met een achterstand van 3 punten op RWD Molenbeek en 2 punten voorsprong op Beerschot. Prima op titelkoers dus, niets te klagen. Al geldt dat zeker niet voor iedereen binnen de Beverse familie. Zo had Tom Reyners zich zijn 3e seizoen bij geel-blauw zeker anders voorgesteld.

Vorig jaar betekende dé start van de carrière van de vinnige flankaanvaller. 22 wedstrijden. Hij liet daarin meermaals flitsen van zijn klasse zien. Enkel wist hij die nog niet meteen om te zetten in statistieken. In totaal maakte hij verspreidt over alle competities 1 doelpunt en gaf hij 1 assist. Geen fantastische cijfers dus. Al voelde de Beverse aanhang wel een potentieel in de lucht hangen.

En dus keken we glansrijk uit naar de start van het huidige seizoen. Reyners ongetwijfeld zelf ook. Op de openingswedstrijd op het Kiel kwam hij nog aan 45 minuten speeltijd. Echter ging het toen al van kwaad naar erger. Tegen Virton 13 minuten, op verplaatsing bij de RSCA Futures 17 minuten. En een paar weken later zat hij zelfs zonder speeltijd in de wedstrijdkern. Het bleef verbazingwekkend stil rond de flitsen van Tom Reyners.

Als fan van de club en de speler ben ik al het gehele seizoen bezig met het onderzoeken van de reden van zijn afwezigheid in de basiself. Al snel kom je uit bij het systeem waarin SKB voor de dag komt. Een 3-5-2 met wingbacks die de hele flank voor zich dienen te nemen. Da's niet het spel waarin Tom Reyners zo uitblinkt. Een basisplaats zit hij er daarom allicht niet in.

Anderzijds zal de toegenomen concurrentie ook absoluut een factor zijn. Met Ribeiro, Hoggas, Coopman, Barry, Ismaheel, Hrncar en Edmundsson is de concurrentie natuurlijk moordend in het aanvallende compartiment waar Reyners uit de voeten kan.

Stel dit zijn de 2 voornaamste factoren, dan ziet het er ook de komende weken nog altijd niet goed uit voor de Limburger. Om nog maar te zwijgen over -de weldra terugkerende uit blessure- Mauro Trari. Ook het jeugdproduct van SKB lijkt zijn positie kwijt te zijn aan de concurrentie.

Moet er daarom een oplossing gezocht worden voor Tom Reyners? En wat kan die oplossing dan zijn? Een uitleenbeurt zou je denken. Al betwijfel ik of de speler zelf staat te springen voor een tijdelijk vertrek. Definitief van de hand doen dan? Dat zint me dan weer niet gezien zijn talent, en de klasse die hij vorig jaar reeds toonde.

De komende weken zullen het ongetwijfeld uitwijzen. Ik ben alvast benieuwd.

Seppe Meul.