StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET MAG/MOET MEER ZIJN DAN DRIE PUNTEN.

Het einde van 2022 en begin 2023 waren, braaf uitgedrukt, op sportief vlak heel flauw en teleurstellend en nochtans konden technische staf en spelers in ideale Spaanse omstandigheden zich voorbereiden op het restant van de reguliere competitie en play-offs. Daarenboven kwamen met Fiilipovic en Hrncar 2 spelers die in principe een meerwaarde moeten zijn voor onze ploeg en komen Nsimba en Mbekeli er nog aan. Kortom, niet enkel bij de supporters zal er ontgoocheling zijn over het flauwe vertoon tegen SL16 en Jong Genk, het kan niet anders of ook CEO Gobin en sportief manager Condom zijn de voorbije weken met hun voetbalhonger blijven zitten. Voornaamste meevaller (en daar gaat het uiteindelijk om) was dat er na nieuwjaar met 5 op 9 en in verhouding tot het vertoonde spel, niet slecht werd geoogst, want het had met een beetje tegenslag ook 1 op 9 kunnen, misschien wel moeten zijn.

Schade beperkt dus, maar het geweer moet dringend van schouder veranderen om het geloof bij de Beverse entourage op een goeie afloop, op te vijzelen. Thuis Dender is dan een tegenstander die perspectief biedt, maar na de ontgoocheling van de voorbije 2 matchen is grote waakzaamheid geboden. Zeker als we weten dat Dender deze week zijn coach Regi Van Acker ontsloeg en ook al omdat de schijnbaar vlotte 0-3 in de heenronde een wat vertekend beeld gaf van deze wedstrijd. Op slag van rust immers moest Dender na een goedkope rood kaart met een mannetje minder door en zette Ribeiro Costa de daaropvolgende strafschop vlekkeloos om. Gissen naar de opstelling gaan we niet doen, maar we nemen aan dat Ribeiro Costa onmogelijk uit de basiself kan worden gehouden.

Bij Dender is het uitkijken hoe de spelersgroep zal reageren op het ontslag van Regi Van Acker die er toch 3,5 jaar de plak zwaaide en het gezien de financiële mogelijkheden van de club, ver van onaardig deed met o.a. de promotie van eerste amateurs naar de Challenger Pro League. En alhoewel Brent Gabriel tijdens de wintermercato terugkeerde, maakte jeugdspeler De Geyndt in diezelfde mercato de omgekeerde beweging en lopen er nog een drietal spelers met een Bevers verleden rond bij Dender.

Kan SK Beveren eindelijk nog een keer een vuist maken en doorduwen, het is geen referentie voor de play-offs, maar het zou zo kort voor het begin er van wel ferm deugd doen. Het kan in geen geval een beroep doen op zijn geschorste goudhaantje en doelpuntenmaker Tierno Barry, maar het zou een schande zijn dit als excuus in te roepen.

Patrick Van Wesemael.