SK Beveren heeft de reguliere competitie afgesloten met een leuke pot voetbal waarin de toeschouwers werden verwend met 7 stuk voor stuk knappe goals. Enige smet op het verhaal aan Beverse zijde was dat Dender bij een 4-0 achterstand, tot tweemaal toe de weg naar de netten "mocht" vinden en alhoewel de 2 goals van de bezoekers pareltjes waren, Beau Reus zal er niet happy mee geweest zijn. Door het ontbreken van goaltjesdief Barry en Joachim Van Damme moest Wim De Decker wat sleutelen aan zijn ploeg, want ook Sander Coopman verdween naar de bank. Nieuwkomer Bruny Nsimba werd in de basis gedropt, net als Hoggas en Louis Verstraete.

Onze Leeuwen namen een indrukwekkende start, want het openingskwartier was amper verstreken en er stond reeds een onoverbrugbare 3-0 tussenstand op het scorebord na goals van Hoggas, Ribeiro Costa en Mbokani. Daarna haalde SKB, iets te vroeg wat mij betreft, de voet van het gaspedaal waardoor de partij evenwichtiger werd, maar Dender was aanvankelijk niet bij machten om daarvan gebruik te maken. Het spel kabbelde met wat speldenprikken over en weer rustig verder, maar de score wijzigde tot aan de rust niet meer.

Bij het begin van de tweede helft pakte SKB de draad van het openingskwartier weer op en dat leverde vrij snel een vierde doelpunt op van een bedrijvige Nsimba die kort daarna werd vervangen. De bezoekers uit Denderleeuw konden daarna als donderslag bij heldere hemel tot tweemaal toe tegenprikken zodat 10 minuten voor tijd een verrassende 4-2 op het scorebord stond, maar "grote" meneer David Hrncar nam met een vijfde Beverse goal de weinige twijfels weg.

Een probleemloze en ruime overwinning die wie weet deze avond nog wat extra glans kan krijgen indien Beerschot koploper RWDM van winst kan houden. Maar zelfs al zou dat niet het geval zijn, de manier van voetballen gisteren heeft aangetoond dat er meer voetballend vermogen in onze kern zit dan de voorbije weken werd aangenomen, op voorwaarde uiteraard dat er voldoende balans in de ploeg zit. Alleszins een mooie opkikker met het oog op de start van de play-offs in het weekend van 24, 25 en 26 februari, maar of Dender een betrouwbare waardemeter was laat ik in het midden. Morgen maandag wordt de kalender van die play-offs bekend gemaakt. Een dikke proficiat aan de beloften van Club Brugge (Club Nxt) en Anderlecht (RSCA Futures) die zich bij de beste 6 ploegen van de CPL wisten te plaatsen. Zij waren absoluut een verrijking voor 1B met vaak fris en verzorgd voetbal en ik denk dat ploegen als Beveren, RWDM en Beerschot liever het typische power play van de CPL bekampen dan het frivole van de beloftenploegen.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB WINT IN LAATSTE WEDSTRIJD VAN DE REGULIERE COMPETITIE OVERTUIGEND VAN DENDER
Na twee gelijke spelen zijn onze Leeuwen er vandaag in geslaagd om de reguliere competitie met een overwinning af te sluiten. Geel-blauw startte furieus, na amper 17 minuten stond het al 3-0 na doelpunten van Hoggas, Ribeiro en Mbokani. Na rust vergrootte SKB eerst nog de voorsprong via nieuwkomer Bruny, nadien wist Dender twee keer te scoren. In het slot zetten Hrncar de 5-2 eindstand op het bord.

SKB startte vanmiddag verschroeiend aan de wedstrijd. Al in de 2de minuut belandde het leer na een actie van nieuwkomer Nsimba bij Hoggas, de plaatsbal van onze kapitein waaide niet zo heel ver over. Even later werd een poging van Ribeiro afgeblokt en doelman Gies moest ingrijpen op een lage schuiver van Hrncar. Geel-blauw drukte door en na prima samenspel tussen Ribeiro en Mbokani kon Hoggas de 1-0 eenvoudig in doel duwen. Een geweldige start van onze Leeuwen! Drie minuten later mocht de Freethiel al opnieuw juichen. Vuko lanceerde Hrncar. De Slowaak nam het leer geweldig mee en vond vervolgens Ribeiro voor doel. Die aarzelde niet en plaatste de bal fijntjes in de verste hoek: 2-0. SKB bleef ook na dit tweede doelpunt op zijn elan doorgaan. In de 17de minuut zette Hoggas, na balverlies bij de bezoekers, Mbokani met een geweldige pass perfect voor doel. De Congolees bleef oog in oog met Gies ijzig kalm en wipte de 3-0 tegen de touwen.
Dender stelde hier bijzonder weinig tegenover. In de 39ste minuut moest Hrncar een eerste keer gepast ingrijpen voor de neus van de aanstormende Myny. Op slag van rust kreeg diezelfde Myny teveel ruimte in de zestien, Reus bracht redding met de voet. Ruststand: 3-0.

Na rust stak SKB opnieuw als eerste de neus aan het venster. Hoggas krulde een vrije trap nipt over de dwarslat, een poging van Hrncar ging niet veel later voorlangs. In de 55ste minuut was het dan toch raak. Bruny, vandaag spelend vanop de linkerkant, duwde de bal door de benen van Gies: 4-0.Twee minuten later was het vrij onverwacht plots raak voor de bezoekers, Ruyssen kopte op vrije trap hard binnen. Geel-blauw liet het niet aan zijn hart komen en bleef op zoek gaan naar een nieuw doelpunt. Als bij wonder bleef een vijfde doelpunt uit.
Mbokani, Ribeiro, Verstraete en Hoggas waren er tot vier keer toe erg dicht bij.

Net als in de eerste helft zetten de bezoekers hier aanvankelijk niet al te veel tegenover. In de 72ste minuut moest Reus wel een keer goed ingrijpen op een poging van Rajsel. Aan de overzijde ging een schot van Hrncar naast. Twee minuten later greep Gies net op tijd in op aanstormende Mbokani.
Ongelooflijk maar waar, maar het doelpunt viel zowaar aan de overzijde. Invaller M'Barki haalde in de 79ste minuut staalhard uit: 4-2. In het absolute slot gaf SKB de overwinning nog wat extra glans. De ingevallen Coopman vond Hrncar voor doel, de Slowaak verschalkte Gies vanmiddag een vijfde en laatste keer.
Eindstand: 5-2.