StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Winst van RWDM op 'T Kiel, een goeie of minder goeie zaak voor SK Beveren.
Er stond nog een kaskraker op het programma van de laatste speeldag in tweede klasse en dit net voor aanvang van de play-offs. Gezien de kloof van 5 punten tussen Beerschot en RWDM deden de Mannekens er goed aan zeker niet te verliezen en liefst de 3 punten in Antwerpen te houden, want 8 punten recupereren op het Molenbeek van dit seizoen, begin er maar eens aan! Veel goeie wil, daaraan ontbrak het Beerschot niet, maar een uitgekookt RWDM besliste de partij op strafschop en op die overwinning viel weinig af te dingen. Met nederlagen na nieuwjaar tegen Deinze, SK Beveren, RWDM en een moeizaam bevochten 3-2 na een 0-2 achterstand tegen Jong Genk, zit Beerschot in de hoek waar de klappen vallen. De frisheid is wat zoek en de bal wil niet meer rollen zoals voorheen, een verschijnsel waarmee elke ploeg in de loop van het seizoen af te rekenen krijgt en dan is het een kwestie van achteraf de schade opnemen en hopen dat die meevalt. Voor Beerschot lijkt het verdict hard, want 8 punten goed maken op RWDM met nog een derde hond in het spel die luistert naar de naam SK Beveren, het wordt echt lastig voor de Mannekens. Of hun rol definitief is uitgespeeld ? Voor de hoofdprijs vrees ik van wel en ik ga Beerschotcoach Andreas Wieland persoonlijk feliciteren als hij deze scheve situatie nog kan omdraaien, maar scherprechter spelen in het titeldebat, dat zien ze op 'T Kiel wel zitten. De reguliere competitie heeft dus op het vlak van de titelstrijd al een eerste slachtoffer geëist en toegegeven, dat lag een paar weken geleden nog niet in de lijn van de verwachtingen. Het ziet er dus naar uit dat het een duel wordt tussen Molenbeek en SK Beveren en dat RWDM met een bonus van 3 punten (in de realiteit zijn het er 4 omwille van het aantal gewonnen matchen) aan de play-offs mag beginnen, is lekker meegenomen. En er is nog een psychologisch voordeel voor de Brusselaars, want zowel in de onderlinge confrontaties met SK Beveren als Beerschot, maakte RWDM geen enkele keer kennis met een nederlaag en dat zegt ook wel iets over hun sterkte. Daarenboven rommelt het bij momenten flink in de bestuurskamer van Molenbeek en vaak straalt dat af op het sportieve gedeelte, maar coach Vincent Euvrard weet zijn groep daarvan wonderwel af te schermen wat de groepsmentaliteit naar mijn bescheiden mening alleen maar sterker maakt. Met andere woorden, RWDM is de te kloppen ploeg voor het kampioenschap en alhoewel ik er van overtuigd ben dat onze kern individueel kwalitatief sterker is, heb ik het gevoel dat Molenbeek collectief een sterker blok vormt. Aan onze Leeuwen om mij vanaf het weekend van 24/26 februari voor blok te zetten!

* KSK Beveren wint burenduel.
Het was zaterdag een voetbalhoogdag voor Geert De Vreese die al om 14 uur begon met een etentje in het Themacafé, vervolgens de match tegen Dender en aansluitend de Beverse provinciale derby tegen Haasdonk. Gelukkig mocht Geert zijn verslagje van KSKB een dagje later maken, want wie weet wat we hier anders hadden voorgeschoteld gekregen. Grapje Geert, ik weet dat je om de 10 pinten een Cola drinkt, dus dat zit wel goed. Ga je gang maar !

De aftrap van de partij tussen KSK Beveren en Haasdonk werd door Marco Pfaff (zoon van Toon) gegeven en dit onder ruime belangstelling.
De wedstrijd werd trouwens gespeeld op het kunstgrasterrein. De eerste helft was evenwichtig met vooral veel middenveldspel en het was duidelijk dat de beide verdedigingen de aanvallers goed in hun greep hadden. Net voor de rust werden de toeschouwers toch plots opgeschrikt toen Haasdonk een dot van een kans kreeg. De Beverse reservedoelman De Schepper was geklopt maar Niels De Pauw bracht redding op de lijn. Ruststand 0-0 dus.
De tweede helft begon met opnieuw een kans voor de bezoekers maar ditmaal had De Schepper een schitterende redding in huis. Het antwoord van Beveren liet niet lang op zich wachten.
Een klasseflits van Put volstond om de score te openen, 1-0 na 50 minuten. Iedereen verwachtte een antwoord van Haasdonk maar dat bleef uit. Integendeel, halfweg de tweede helft verdubbelde geelblauw de voorsprong , ditmaal door een klasseflits van De Vos, die anders niet bepaald aan zijn beste wedstrijd bezig was. Ondertussen was bij Haasdonk de onzichtbare Herve Onana (ex-Waasland Beveren) reeds vervangen. Maar het bracht allemaal geen zoden aan de dijk voor de bezoekers. Beveren kon rustig de partij uitspelen en zelfs nog geregeld doelman David Van Steen (40 jaar ondertussen en ooit in 2002 bij KSK Beveren 1 eersteklassewedstrijd gespeeld, uit bij Lommel) bedreigen. Het bleef echter bij een verdiende 2-0 zege voor geelblauw dat door het gelijkspel van leider Borsbeke opnieuw aan de leiding prijkt. De voorsprong op Borsbeke bedraagt 1 punt, Sint-Denijssport volgt op drie punten. Volgende week is er geen competitie voor Beveren maar nu dinsdag staat er de derde speeldag op het programma in de Fenix-trophy. Geelblauw ontvangt dan favoriet United of Manchester. Er worden trouwens enkele honderden Engelse supporters verwacht in Beveren.

Tot slot nog meegeven dat in de reeks van KSK Beveren (eerste provinciale Oost-Vlaanderen) toch wel een zeer opmerkelijke uitslag werd genoteerd. Het zieltogende Sint-Niklaas kreeg op bezoek bij Munkzwalm een 17-1 pandoering aangesmeerd. Wellicht een historische uitslag in deze reeks, maar zeker eten we het niet. Voordeel van zulk een pak slaag is dat het volgende week alleen maar beter kan aflopen.

* Kalender wordt pas vandaag bekend gemaakt.
In tegenstelling met de berichtgeving op zondag, wordt de kalender van de play-offs later vandaag en niet gisteren maandag openbaar gemaakt. De kalendermakers hebben wellicht zondagnacht naar de uitzending van de Super Bowl gekeken en zijn daardoor maandag, hetzij te laat op het werk geraakt, hetzij een snipperdagje genomen. Zo hebben we ook woensdag weer iets om hier te bespreken.

GDV en PVW