StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kalendermakers hadden maandag slechts een halve dag verlof.
Super Bowl en Duveltje doorgespoeld en kijk eens wat een knap werkstuk de kalendermakers maandagavond nog uit de hoge hoed hebben getoverd

Zaterdag 25/02 om 20u : Club NXT - SK Beveren.

Zaterdag 4/03 om 20u : SK Beveren - RWDM

Vrijdag 10/03 om 20u Beerschot - SK Beveren.

Vrijdag 17/03 om 20u : SK Beveren - Lierse.

Vrijdag 31/03 om 20u : RSCA Futures - SK Beveren.

Zaterdag 08/04 om 20u : SK Beveren - RSCA Futures

Zondag 16/04 om 16u : RWDM - SK Beveren.

Zaterdag 22/04 om 20u : SK Beveren - Beerschot.

Zondag 07/05 om 16u : Lierse - SK Beveren.

Zaterdag 13/05 20u45 : SK Beveren - Club NXT.

Het kan misschien vreemd overkomen, maar mijn eerste nieuwsgierigheid bij het bekijken van de kalender van de play-offs ging uit naar de tiende en laatste speeldag en wat blijkt, we beginnen er aan tegen Club Nxt op zaterdag 25 februari en sluiten de play-offs af met een thuiswedstrijd tegen diezelfde jonkies van Blauw-Zwart op zaterdag 13 mei om 20.45 uur. En waarom eerst kijken naar de laatste en niet de eerste match ? Nu dromen tot nader orde nog kan, wat zou het toch fantastisch zijn om de beslissende match voor de titel op de eigen vertrouwde Freethiel te kunnen spelen! De weg is echter nog zeer lang en bezaaid met onvoorspelbare hindernissen die niet enkel naar de naam RWDM luisteren, want het zullen wellicht niet de onderlinge confrontaties zijn tussen SKB en RWDM die doorslaggevend worden. Uiteraard staan zaterdag 4 maart om 20 uur (SK Beveren - RWDM) en zondag 16 april om 16 uur (RWDM - SK Beveren) met stip genoteerd, maar ik geloof niet dat reeds na speeldag 7 het doek zal gevallen zijn over de play-offs. Gezien SKB nog een driepuntenkloof moet dichten op Molenbeek, is het geen slechte zaak dat we al op de tweede speeldag bezoek krijgen van de Brusselaars, dit alles natuurlijk in de veronderstelling dat er gewonnen wordt, want in het omgekeerde geval zou de druk wel eens bijzonder snel van het vat kunnen zijn.

En wat de openingsmatch betreft in Roeselare tegen ClubNxt, dat is een mooie die in de heenronde op 2-2 eindigde. Beginnen op verplaatsing impliceert een grotere kans op puntenverlies, maar als er wordt gewonnen, is dat een ferme opsteker voor de topper tegen Molenbeek van een week later.

Verder valt het op dat onze 5 thuismatchen avondwedstrijden zijn waarvan 3 op zaterdag en 2 op vrijdag en dat is een stuk aangenamer dan een zondagavond. Jammer voor de mensen die op vrijdag de late shift hebben, want er worden ook 2 uitwedstrijden gespeeld op een vrijdagavond, nl in Beerschot en Anderlecht, maar die zijn nog net te doen qua verkeer.

Goed werk ook van de kalendercommissie dat alle 10 speeldagen in een keer werden vastgelegd zodat een beetje plannen mogelijk is. En nu maar hopen dat de administratieve afhandeling qua tickets voor de uitwedstrijden (het zijn er allemaal met combiregeling) vlot verloopt, want door de recente nieuwe richtlijnen van Binnenlandse Zaken en de KBVB, is daarover het laatste woord nog niet gevallen. Als onze club de steun van de supporters in deze cruciale matchen wil ervaren, zullen de handne in mekaar moeten geslagen worden om samen met de betrokken partijen naar een werkbare oplossing te zoeken.

PVW