* Kalender play-offs wordt grondig bestudeerd.
De supporters zaten er vol ongeduld op te wachten en dinsdagmorgen was het dan zo ver. De kalender van de play-offs verscheen online en is zonder twijfel door de supporters van de clubs die denken kans te maken op de hoofdprijs, ontelbare keren gewikt en gewogen. Zo is het ons lid Luc Rombaut opgevallen dat, op de onderlinge wedstrijden na tussen SK Beveren en RWDM die op de tweede en de zevende speeldag vallen, aanvankelijk Molenbeek telkens 1 of 2 dagen na SK Beveren speelt. Het kent dus altijd de uitslag van SKB op het moment dat het aan zijn wedstrijd begint. Dat kan interessant zijn indien onze Leeuwen voorafgaandelijk puntenverlies leiden, maar in geval van winst van SK Beveren ligt de druk uiteraard bij de Brusselaars. Op speeldag 8 en 9 is het net omgekeerd en moet RWDM eerst aan de bak en kan het op zijn beurt druk leggen bij de Waaslanders als het tot een driepunter komt. Op de tiende en laatste speeldag beginnen alle wedstrijden op hetzelfde aanvangsuur (20.45 uur), tenzij misschien bepaalde matchen die geen enkel belang meer hebben voor de promotie of de degradatie.

* KSK Beveren geeft voorsprong uit handen in de Fenix-Trophy.
Midweeks speelde KSK Beveren zijn derde partij in de Fenix-Trophy waarover meer in het onderstaand verslagje van Geert De Vreese. Voorafgaand was er tijdens de middaguitzending op Radio2 Oost-Vlaanderen een schitterend interview met Robin Beck, zoon van Rudi naar wiens Gele Ditjes, Blauwe Datjes we telkens met grote interesse uitkijken op onze website. Een lust om naar te luisteren die interviews met Robin en wellicht nog te herbeluisteren via de app of website van Radio2 en terug gaan naar dinsdag tussen de middag. En nu is het aan Geert om ons bij te

Op de derde speeldag van de Fenix-trophy heeft KSK Beveren dinsdagavond net niet kunnen stunten tegen het sterke United of Manchester. Geelblauw verloor thuis met 2-3 in een partij die live te volgen was op livestreamz.
De eerste helft verliep zeer evenwichtig met aan beide kanten evenveel doelkansen.
De Engelsen kregen wel nauwelijks een bal tussen de palen terwijl de Engelse doelman behoorlijk wat werk had op te knappen, maar hij liet zich vooralsnog niet verslaan. Ruststand 0-0 dus.

Sensatie bij het begin van de tweede helft toen De Vos een voorzet van Pieren succesvol met het hoofd overnam : 1-0. Beveren leek goed stand te houden tot halfweg de tweede helft.
Toen scoorde Manchester plots in 1 minuut twee identieke doelpunten. Een voorzet vanop rechts die aan de eerste paal werd binnengetikt : 1-2. Tien minuten voor tijd beslisten de bezoekers de partij met een derde doelpunt. Vijf minuten voor tijd torpeteerde de Engelse doelman net buiten het penaltygebied de doorgebroken Balogun, met een logische rode kaart als gevolg. Een veldspeler nam daarna plaats in het bezoekende doel en dat was er aan te zien toen luttele minuten later een slap schotje van Schelfhout tot ieders verbazing in doel verdween, 2-3 en opnieuw spanning. In de absolute slotfase had Balogun de gelijkmaker aan de voet maar de kwieke aanvaller schoot de kans onbesuist over doel.
Ondanks de nederlaag toch wel een zeer sterke prestatie van een trouwens fel verjongd KSK Beveren. United of Manchester is door deze zege nagenoeg zeker van groepswinst.