StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Enkele leuke statistiekjes.
We hebben ons als supporters best druk gemaakt na de gelijke spelen tegen de beloftenploegen van Standard en Genk en die waren overigens gewoon onvoldoende. Toch heeft Geert De Vreese enkele statistiekjes gevonden die aantonen dat onze Leeuwen het tegen die youngsters niet zo slecht hebben gedaan, qua punten dan vooral, want ik herinner mij perfect dat we in het spel tegen die beloftenploegen bij momenten sterretjes hebben gezien, ondanks de winst. Lees hierna wat cijfertjes die Geert op de kop heeft getikt.

Van de acht profclubs die in de 1B-reeks aantreden, is er maar 1 team dat er in slaagde om niet te verliezen tegen 1 van de beloftenploegen en dat is SK Beveren. Geel-Blauw won vier van die partijen en speelde vier maal gelijk. Dit betekent dus 16 punten op 24. Toch is er 1 ploeg die beter deed wat punten betreft en dat is Beerschot. Zij wonnen zes van die duels en verzamelden zo 19 punten tegen de beloftenteams. Deinze pakte 14 punten en sluit daarmee de top drie af. Een toch wel verrassend gegeven is dat RWDM zelfs nog niet de helft van de punten behaalde tegen de U23-teams. De leiders pakten wel geteld 11 op 24. De reeks wordt niet verrassend afgesloten door Virton dat amper vier puntjes pakte tegen de beloftenploegen.

Verder ook nog wat statistieken wat betreft gebruikte spelers tot nog toe.

De club die het meeste spelers gebruikte in de reguliere competitie (22 matchen) is de beloftenploeg van Anderlecht. Zij stelden liefst 37 spelers op. Jong Genk gebruikte 35 spelers en Virton 33. SK Beveren, van zijn kant, stelde tot nu toe 27 spelers op en dat zijn er twee meer dan Deinze en Dender , die deze reeks afsluiten.

GDV en PVW. PVW.