StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De supporter droomt. Maak ze wakker met een beker in de hand

3 punten achterstand en 10 wedstrijden om dat goed te maken. Het is zowat het enige wat de voorbije weken door mijn hoofd is gegaan. De Promotion Play Offs staan voor de deur. De laatste rechte lijn daar naartoe werd vlot afgewerkt. Nu zijn er geen excuses meer. Het is alles of niets. Al is de concurrentie moordend.

Momenteel staan we één overwinning in het krijt tegenover RWD Molenbeek. Meteen ook de grootste uitdager in de strijd om de promotie. De Brusseleirs kunnen dankzij hun defensie een uitstekend verdedigend rapport voorleggen. Nauwelijks 21 geslikte doelpunten. Daarmee word je misschien niet meteen kampioen. Het helpt je wel in een moeilijke wedstrijd óf als je zelf slechts rekent op die ene kans. En laat dat nu exact de tactiek zijn van Euvrard en de zijne. Uiterst efficiënt in en rond de box. IJzersterk in het verdedigende compartiment. Zo win je lastige wedstrijden. Zo win je soms ook op een diefje. Daarom kan je er na 22 wedstrijden niks tegenin brengen dat RWDM aan de leiding van het klassement vertoeft. Ze van die troon stoten wordt één zaak. Zelf aan kop blijven een andere.

In de andere hoek vinden we de ratten van Beerschot. Momenteel een achterstand van 8 punten op Molenbeek en 5 punten op geel-blauw. Makkelijk wordt het niet voor de Mannekes. Toch ben je er nooit echt klaar mee & kan puntenverlies meteen zuur opbreken in een heksenketel waar niks zeker is. Echter heeft Beerschot dit seizoen zelf meermaals bewezen niet over de nodige stabiliteit te beschikken in de reguliere competitie. Te vaak met punten gemorst tegen de kleinere clubs, en ook in de toppers heeft het maar weinig punten behaald. Uittellen voor de titelrace zou imbeciel zijn. Laat ons echter toch maar focussen op die club van het Edmond Machtensstadion.

De leeuwen hebben honger en willen niet stoppen voor de laatste prooi eraan zal geloven. Toch is diezelfde leeuw ook onzeker. Om wat er in het verleden is misgelopen. Ik niet. Ik vertik het te verzanden in zinloos geaarzel. Mijn stem klinkt luider dan ooit. Het vertrouwen druipt van mijn schouders. Beveren speelt dit jaar kampioen. Natuurlijk. Vanaf de start van het seizoen tot het einde van het reguliere seizoen heb ik gedroomd. Gedroomd over een uitstekende uitgangspositie in de strijd om de titel. Die positie hebben we nu te pakken. Want ik geloof dat je liever opjaagt, dan opgejaagd wordt. Laat ons maar challengen. Laat ons maar hijgen in de nek van RWD Molenbeek.

Het is tijd. Tijd om te stoppen met dromen. Tijd om dromen om te zetten in werkelijkheid. Wij-worden-kampioen.

Seppe Meul.