StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TIJD- EN PUNTENVERLIES ZIJN UIT DEN BOZE

Vanavond mogen Club Nxt en SK Beveren de spits afbijten van de play-offs in de Challenger Pro League en dat doen ze vanaf 20 uur in het vroegere stadion van SK Roeselare (Schiervelde) waar Club Nxt dit seizoen zijn thuiswedstrijden afwerkt. Tenzij de eerste speeldagen heel gekke dingen zouden gebeuren en dat valt nooit uit te sluiten aangezien het spelletje voetbal noemt, gaat de titelstrijd in normale omstandigheden tussen favoriet RWDM en uitdager SK Beveren. Uiteraard moet er zeker nog rekening worden gehouden met Beerschot, maar 8 punten goed maken op 10 matchen met bovendien SK Beveren dat tussen RWDM en Beerschot staat en hoopt de lachende derde te worden, het wordt lastig voor de Mannekens om die 2 te verschalken. En alhoewel Beerschot vooraf door de meeste insiders weinig kans op promotie werd gegeven omdat het een relatief onervaren team is en erg Belgisch getint, kunnen we niet anders dan toegeven dat coach Andreas Wieland, ondanks het vertrek van een aantal sterkhouders, iets uit de grond heeft gestampt waarmee hij volgend seizoen potten kan breken.

En potten breken, dat is hetgeen waar de hele Beverse entourage, CEO Gobin op kop, vurig op zit te hopen, want zowat alle coaches in de CPL moeten Wim De Decker en zijn technische staf benijden omwille van de uitgebreide en kwalitatieve kern waarover SK Beveren beschikt. Die luxe creëert uiteraard verwachtingen en door het aantrekken tijdens de wintermercato van zeer degelijke spelers als Filipovic, Hrncar, Nsimba en Mbekeli, zijn die verwachtingen alleen maar in omvang gestegen. Op basis van het klassement na de reguliere competitie (RWDM telt 3 punten en 2 gewonnen wedstrijden meer) is RWDM favoriet voor het kampioenschap, maar op basis van onze recente transfers is wat mij betreft SK Beveren favoriet voor het winnen van de play-offs en dan zal het een kwestie zijn van met hoeveel punten verschil. Deze voorbeschouwing "kan" misschien overkomen alsof, naast RWDM, SK Beveren en Beerschot, de andere ploegen slechts figuranten zijn, maar dat zou een groot misverstand zijn. Leider Molenbeek bv. verspeelde van de 3 titelkandidaten, het meeste aantal punten tegen de beloftenploegen en bij een daarvan zijn onze Leeuwen straks de gast. Ik schreef al eerder dat RWDM van de 3 favorieten het meest punten verspeelde tegen de beloftenploegen in de reguliere competitie, SK Beveren geen enkele keer verloor tegen een beloftenploeg en Beerschot op zijn beurt het meeste punten sprokkelde pakte tegen de beloftenteams.

Gedurende het grootste gedeelte van de reguliere competitie maakten de RSCA Futures de meeste indruk van de beloftenteams, maar Club Nxt volgde nooit op een te grote afstand en met een bijzonder scherpe eindspurt verzekerde het zich al op de voorlaatste speeldag van deelname aan de play-offs. Ook Club Nxt zag tijdens de wintermercato enkele sterkhouders eieren voor hun geld kiezen (oa Arne Engels naar Augsburg, een club die ook in handen is van de Bolt Football Holdings), maar wees gerust, trainer Nicky Hayen heeft meerdere pijlen op zijn boog waarmee flinke schade kan worden berokkend. De hoofdvogel afschieten is onmogelijk en zou zinloos zijn omdat er niet kan worden gepromoveerd, maar mee scherprechter spelen, dat zien de Brugse beloften zeker zitten. Bij SK Beveren neemt Barry waarschijnijk opnieuw zijn plaats in na een gele schorsing tegen Dender, maar of Van Damme speelt is twijfelachtig, want hij trainde deze week amper mee.

Patrick Van Wesemael.