StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg BEDROEVEND ZWAK BEVEREN KRIJGT ZWAAR OPZ IJN DONDER.

Eerder deze week gaven we een statistiekje mee waaruit moest blijken dat RWDM de meeste punten liet liggen tegen de beloftenteams, Beerschot er de meeste punten tegen pakte en SK Beveren nog niet verloor tegen een beloftenelftal. De inkt van dit schrijfsel was amper opgedroogd of onze Leeuwen liepen in Roeselare tegen een veel vinniger Club Nxt, tegen de grootste ontgoocheling van het seizoen aan. Na een evenwichtige openingsfase waarin Ribeiro Costa met een individuele inspanning de paal op weg naar de 0-1 vond, nam de thuisploeg het heft in handen om dat in het verloop van de wedstrijd niet meer te lossen. De gretigheid waarmee de younsters van Club onbevangen over de grasmat dartelden, stak schril af tegen het gebrek aan creativireit en onmondigheid bij de bezoekers uit het Waasland. Daarbij dient opgemerkt dat velen het een vreemde beslissing vonden dat Wim De Decker onze topschutter Barry die tegen Dender geschorst was, op de bank liet starten. Ook na de 1-0 van de Japanner Homma in de 39ste minuut, konden onze Leeuwen die hopelijk wisten wat er op het spel stond, absoluut geen vuist maken zodat de ruststand met een verdiende 1-0 werd bereikt.

Barry mocht dan toch aan de tweede helft beginnen in plaats van de teleurstellende Hoggas en de Fransman liet zich vrij snel enkele keren opmerken, maar het was even snel duidelijk dat meerdere spelers (op Everton Luiz en Beau Reus na misschien wel heel de ploeg) in aanmerking kwamen om in de kleedkamer te blijven. Barry raakte een keer het zijnet waarna een minutenlange hilarische scène volgde om het net weer te herstellen, maar wat er ook zou gebeuren zaterdagavond, de jonge snaken van Brugge waren niet uit hun concentratie te brengen en bleven secuur verdedigen, terwijl SK Beveren nog tot deze ochtend had mogen blijven voetballen, een deftige kans creëren, laat staan scoren, zat er gewoon niet in. Een wereldgoal daarentegen van Vermant (zoon van Sven die een paar jaar geleden korte tijd de sportieve plak zwaaide op de Freethiel) en een overbodige en misschien ook wel overdreven derde Brugse goal, onderstreepten vet het onvermogen van onze spelers zaterdagvond. Het slechtst mogelijke scenario om de play-offs te beginnen was een feit en vanaf speeldag 1 moet SK Beveren al hopen dat de concurrentie een steek laat vallen. In die omstandigheden is een kampioenstitel héél ver weg en dat is een bittere teleurstelling voor de supporters, maar niet in het minst voor CEO Gobin die op geen Euro/Dolar keek om onze technische staf een spelerspotentieel voor te schotelen die de concurrentie zou laten watertanden.

Met 5-2 winnen tegen Dender om vervolgens zwaar onderuit te gaan tegen Club Nxt, dit is het verhaal van het hele seizoen tot nu toe en we hadden er voor gewaarschuwd dat er meer regelmaat moest komen om succesvol te zijn. Een voordeel, we weten wat ons te wachten staat volgende week tegen RWDM of de eindronde zit er voor SK Beveren na 2 speeldagen op.

Lees hierna het uitgebreid wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

Patrick Van Wesemael.

SKB STELT TELEUR IN EERSTE WEDSTRIJD VAN DE PLAY-OFFS

In de openingsfase van de eerste helft strandde een bal van Ribeiro op de paal. Aan de overzijde deed Homma de netten wel trillen. Vermant verdubbelde een kwartier voor tijd met een fantastische omhaal de score. In de extra time legde De Smet de zware 3-0 eindstand vast.

Beide teams begonnen gretig aan de partij. Lammens moest meteen gevat reageren op een afgeweken bal van Hrncar, aan de overzijde kwam Reus goed tussen na een voorzet van Sandra. Op het kwartier duwde SKB door. Eerst kreeg Nsimba een prima voorzet van Hrncar niet onder controle in de zestien, twee minuten later knalde Ribeiro centraal over het doel. In de 18de minuut leek Ribeiro op weg naar een doelpunt. De Braziliaan baande zich een weg door de Brugse defensie, zijn inzet strandde uiteindelijk op de paal.
Na deze kans nam de thuisploeg de partij in handen. Pogingen van Vermant en Talbi, beiden vanop ruime afstand, gingen naast. In de 31ste minuut moest Reus uitpakken met een knappe voetreflex om Sandra van het openingsdoelpunt te houden. Acht minuten later was het toch raak voor de thuisploeg. Homma krulde het leer voorbij Reus in de verste hoek: 1-0. In het slot van de eerste helft probeerde Verstraete nog eens uit te halen met de linker, maar zijn afstandsschot ging hoog over. Ruststand: 1-0.
br> Bij de rust bracht coach De Decker topschutter Thierno Barry in de ploeg. SKB zocht naar gaten in de thuisdefensie, maar vond die niet. Aan de overzijde dreigde Club via Ordonez, zijn poging eindigde in het gelaat van Bateau. In de 58ste minuut kwam Ngom in de ploeg, maar nog geen minuut later stond het ei zo na 2-0. De inzet van Talbi eindigde nipt naast het doel van Reus.
Geel-blauw reageerde via Barry. De Fransman viseerde met een harde knal de kruising, maar het schot eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Na deze poging liet de ingevallen Ngom zich opmerken. Eerst ging een hard schot naast, leverde hij een prima voorzet af. De kopbal van Barry ging nipt naast. In de 72ste minuut leverde ook een tweede kopbal van de topschutter geen gevaar op. Twee minuten later mocht de thuisaanhang een tweede keer vieren. Met een omhaal werkte Vermant het leer enig mooi tegen de touwen: 2-0. Na een poging van de ingevallen Coopman voorkwam Reus met een ultieme reflex de 3-0.
In de extra time konden onze Leeuwen geen vuist meer maken. In de 92ste minuut zette De Smet de 3-0 eindstand nog op het bord.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas (46' Barry), Ribeiro (67' Coopman), Hrncar (83' Reyners), Corryn, Vukotic, Verstraete, Bateau, Mbokani, Nsimba (57' Ngom)

MAARTEN VAN MIEGHEM