StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zinho Gano lovend over SK Beveren.
Met een assist en een doelpunt was Zinho Gano afgelopen weekend belangrijk voor zijn club Zulte-Waregem in de derby tegen Kortrijk (3-3) en hij kreeg maandagavond de eer om Extra Time met het klassieke begininterview af te trappen. Gano is momenteel bezig aan zijn 8ste club in eerste klasse en noemde Beveren de club waar hij de mooiste tijd beleefde, maar ook de club tegen wie hij het liefste scoort en besefte meteen dat dit best contradictorisch is. En uitzonderlijk kwam ook de Challenger Pro League ter sprake in Extra Time, maar helaas was daar SK Beveren de pineut, want de fantastische goal van Romeo Vermant werd er in de bloemetjes gezet. De meeste aandacht in Extra Time ging echter uit naar iemand die ook al betrokken partij was bij de wedstrijd in Roeselare tussen Club Nxt en SK Beveren. Scheidsrechter Kevin Van Damme floot zaterdagavond in Roeselare, maar vertolkte een dag later een negatieve hoofdrol als VAR tijdens Club Brugge-Gent door een schandalige fout van een Bruggeling onbestraft te laten. Het onbegrip en ongeloof bij Filip Joos was zo groot dat hij zich afvroeg wat iemand kan bezielen om zulk een misdaad door de vingers te zien als VAR en insinueerde (en dat moet uitzonderlijk zijn) enige voorkeur van Kevin Van Damme. Straf, maar diezelfde zondag ('s avonds) kreeg Van Damme nog een derde taak van het weekend toebedeeld in Charleroi-St.-Truiden (ben even vergeten of het opnieuw als VAR of lijnrechter was).
Van Damme was aanvankelijk ook aangesteld om nu donderdag de terugwedstijd te VAR-ren op de Bosuil tussen Antwerp en Union, maar van die taak werd hij inmiddels door zijn bazen veiligheidshalve ontdaan. Enerzijds is het onverantwoord dat een spelleider, in welke functie ook, 2 opdrachten op een dag krijgt toegewezen (zelfs 3 op 2 dagen), maar een dag eerder op Roeselare leek Van Damme toch ook reeds een beetje "moe", al zou het niet netjes zijn de pandoering van SK Beveren op zijn kap af te wimpelen. Ik ga geen advocaat van de duivel spelen, maar ik zou niet graag in de schoenen staan van Kevin tijdens zijn eerstvolgende wedstrijd als referee.

* Rotweekend voor het Beverse voetbal.
Het was een belabberd weekend voor het Beverse voetbal. Zaterdag ging SK Beveren met de billen bloot tegen de Brugse jeugd en diezelfde avond slikte KSK Beveren een zware 4-1 nederlaag op het veld van de buren uit Melsele, een nederlaag die vooral in het slotkwartier gestalte kreeg, maar wie kan het ons beter vertellen dan Geert De Vreese.
KSK Beveren heeft in de derby uit bij Melsele een vrij zware nederlaag opgelopen. Beveren had zeker evenveel doelkansen als de thuisploeg maar Melsele sprong beter om met die kansen. Melsele kwam op het kwartier reeds op voorsprong en dat was ook de ruststand. Na de pauze leek geelblauw orde op zaken te stellen toen na tien minuten De Vos de bordjes weer gelijk bracht. Halfweg de tweede helft kwam Beveren echter weer op achterstand na een geharrewar voor het Beverse doel. Tien minuten voor tijd werd de partij beslecht toen de Beverse defensie de bal niet kon wegwerken, 3-1. In de blessuretijd kon de thuisploeg op de counter nog de zware 4-1 cijfers op het bord zetten.
Omdat achtervolger Borsbeke ook in het zand beet dit weekend, blijft Beveren leider maar het moet wel Sint-Denijssport naast zich dulden. Borsbeke volgt op 1 punt terwijl nu ook Melsele zich in het titeldebat komt mengen, want zij volgen slechts op drie punten. Het duo Kleit-Munkzwalm volgt op vier punten en zijn dus zeker ook nog niet kansloos.
Volgend weekend staat er opnieuw een topper op het prgoramma want dan komt Munkzwalm naar Beveren afgezakt.
Datzelfde Munkzwalm won net na de winterstop trouwens thuis van Beveren met 3-1, geelblauw is dus gewaarschuwd.

PVW.