StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wanneer er niet één maar meerdere zwarte beesten opduiken

Elk jaar heeft ieder team wel een zwart beest in de competitie. Al vanaf ik supporter ben van KSK Beveren, Waasland-Beveren en SK Beveren viel er aan het einde van ieder seizoen opnieuw een patroon op. Altijd was er wel weer een team waartegen geel-blauw met punten morste, geen kans bij elkaar gevoetbald kreeg, of gewoon van de mat gespeeld werd. Waar dat in de Jupiler Pro League Standard, KV Mechelen, of Zulte Waregem was, dook vorig jaar in 1B Lierse Kempenzonen uit de bus als rasecht zwart beest. 4 keer gingen we tot in het gênante toe kansloos onderuit. Zowel op de eigen Freethiel als op bezoek in het Lisp.

Ook dit seizoen zit SKB opgezadeld met een zwart beest. Echter is het er dit jaar niet één maar zijn het er meerdere. En toch kan je daar een patroon in zien. Ik lijst even op:

RSCA Futures - SK Beveren 2-2
Club NXT - SK Beveren 2-2
SL16 FC - SK Beveren 2-2
Jong Genk SK Beveren 2-2
Club NXT - SK Beveren 3-0

Als je deze lijst ziet vallen u ongetwijfeld een aantal zaken op. Enerzijds de score. Die is op één wedstrijd na telkens 2-2. Je zou kunnen zeggen dat je telkens een punt mee naar huis neemt, en dus geen reden tot klagen hebt. Anderzijds ben je titelfavoriet nummer 1 en laat je telkens dure punten liggen door in het slot zelf nog de gelijkmaker te scoren. Afgezien van de scores merk je ook op dat deze teleurstellende resultaten telkens behaald werden tegen beloftenteams in de Challenger Pro League. Sterker nog. SK Beveren liet punten liggen tegen alle beloftenploeg in onze competitie.

Dan zit je niet met één tegenstander waartegen je het iets moeilijker hebt, dan zit je met een regelrecht probleem. Wanneer er sprake is van verschillende voorvallen ga je al snel op zoek naar een patroon. Het meest voor de hand liggende antwoord is een gebrek aan motivatie bij de spelers tegenover de tegenstander. Zij zullen dat natuurlijk met klem ontkennen. Daarnaast kan het ook liggen aan de onderschatting van de tegenstander door de technische staf. Al hoop ik als supporter dat dat laatste niet het geval is. Dan had de trainer namelijk al lang op straat moeten staan.

De naïeve ziel in mij hoopt op collectieve off-days en dus brute pech. Al lijkt dat ijdele hoop te zijn en zullen we de wortel van het probleem dus dieper moeten zoeken. Want dat het een probleem is, dat staat buiten kijf. Je verliest dure punten tegen teams waartegen je op papier altijd zou moeten winnen. In het voorbije weekend was het zelfs niet minder dan gênant. Nu we aanbeland zijn in de Promotion Play Offs wordt de prijs van zo'n verloren punt ook enkel duurder. Zo duur zelfs dat puntenverlies je nu al de promotie kan kosten.

Komend weekend komt rechtstreekse concurrent RWDM over de vloer. Drie punten en niks anders dan dat zijn genoeg om het geloof in de titel nog te doen terugkeren. De modale supporter ziet het somber in. Niet onbegrijpelijk. Ik houd de hoop voorlopig nog hoog. Al ben ik bang voor hoeveel daar zaterdagavond vanaf 21:45 nog van overblijft.

Seppe Meul.