StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NU REEEDS ALLES OF NIKS, DAT HADDEN WE NIET ZIEN AANKOMEN.

Omdat de wedstrijd tegen RWDM van morgen 20 uur beslissend kan zijn voor het kampioenschap, zullen we onze voorbeschouwing over 2 dagen spreiden. Molenbeek is de onbetwiste koploper en daarom mag het de spits afbijten. RWDM eindigde vorig seizoen tweede op respectabele afstand van het toen onbedreigde Westerlo, maar net als Waasland-Beveren een jaar eerder, moest het in de barragewedstrijden tegen Seraing zijn meerdere erkennen in de Luikenaars. Logisch gezien begonnen de Brusselaars dan ook als favoriet aan de Challenger Pro League, maar gezien de frisse wind die sinds de komst van de Bolt Football Holdings door de Freethiel waait, werden de kansen van SK Beveren zowel door de Beverse fans als menig buitenstaander, niet veel lager ingeschat. Het was trouwens SK Beveren zelf dat met enkele sprekende transfers voor het niveau 1B (Mbokani, Van Damme, Corryn en Filipovic) zijn ambitie kracht bij zette.

RWDM gooide het tijdens de zomermercato over een iets andere boeg. Het kon enkele sterkhouders waaronder sluitpost en wekelijks uitblinker Theo Defourny langer aan zich binden en trok met Alexis De Sart en Youssef Challouk iets minder ronkende namen aan, maar mocht ik coach zijn zou ik voor deze gasten altijd wel een plaatsje in de ploeg reserveren. Dat Molenbeek aan het einde van de reguliere competitie 3 punten meer telde dan SK Beveren, is bijzonder knap en zeker geen toeval.
Het is een hecht blok dat geduldig de kat uit de boom kijkt om vervolgens bliksemsnel toe te slaan. Geen spectaculair elftal, maar bijzonder efficiënt en als het op voorsprong komt, kan de tegenstander het meestal vergeten. Het pleit ook voor coach Vincent Euvrard dat hij zijn groep perfect weet af te schermen van de interne keuken, want daar durft de soep wel eens aanbranden.
Vreemd, maar het blijkt niet noodlottig te zijn, is dat RWDM vooral tegen de beloftenteams, enkele steken liet vallen, maar het zegt anderzijds iets over hoe succesvol het tegen de andere ploegen was.

RWDM begint morgen met een moreel voordeel aan de partij, want in de 2 onderlinge duels met SK Beveren in de reguliere competitie, pakte het 4 op 6 en was het simpelweg de betere ploeg. Het is een uiterst moeilijk te mannoeuvreren tegenstander en als het een ploeg lukt dit blok een keer te omzeilen, is er altijd nog die dekselse Theo Defourny. Ik was lang van mening dat Molenbeek zo hoog stond dankzij zijn doelman en dat is ook zo, maar correcter zou zijn, mede dankzij Defourny.

Als er morgen iets in het voordeel van SK Beveren speelt, maar het is een bedenkelijk en bescheiden voordeel, is het misschien het besef bij de bezoekers dat zij mits winst op de Freethiel, zo goed als zeker de nieuwe kampioen zijn en dat al na 2 speeldagen in de play-offs. Zou dat besef voor extra stress zorgen bij Molenbeek of net niet ? Ach, in geval van een puntendeling kan er de Brusselaars ook maar weinig meer gebeuren, want het aantal overwinningen meegerekend moet SKB in dat geval 7 punten goed maken op RWDM en ik betwijfel of de meest optimistische supporter van Geel-Blauw dat scenario nog ziet zitten. De opdracht voor SK Beveren is even duidelijk als lastig, maar indien onze Leeuwen zaterdag hun klauwen tonen kan dit de start zijn van een nieuw begin en daarover hebben we het morgen.

Patrick Van Wesemael.