* Stijn Vreven zet stapje terug, maar kiest voor zekerheid.
Gewezen coach van SK Beveren en Beerschot Stijn Vreven heeft een nieuwe uitdaging beet. Hij tekende een overeenkomst voor liefst 3 seizoenen bij tweede nationaler Belisia, een club waar Luc Nilis tot voor kort coach was en ongetwijfeld voor volgend seizoen ambitie koestert om te promoveren, want om gewoon wat mee te doen lijkt het mij lastig om Vreven te strikken. Dat Stijn een contract voor 3 seizoenen tekende is relatief natuurlijk, want er zal in die overeenkomst ongetwijfeld een clausule staan dat hij bij een aanbieding van een club uit het profvoetbal, kan vertrekken.

* Moeizame puntenwinst voor KSK Beveren.
Het pad van SK Beveren en KSK Beveren loopt dezer dagen niet over rozen, maar zolang de schade en het puntenverlies kan worden beperkt, zijn die moeizame overwinningen snel vergeten. Het relaas van KSK Beveren tegen Munkzwalm kan door niemand beter dan Geert De Vreese worden verteld.

KSK Beveren heeft zondagnamiddag een duur bevochten zege behaald tegen een stug Munkzwalm.
Door vier geschorsten en twee geblesseerden kwam geel-blauw zeer gehavend aan de aftrap.
De eerste helft verliep zeer evenwichtig met weinig doelkansen maar het kantelmoment van de partij speelde zich af halfweg die eerste helft. Na een fout op een doorgebroken bezoekende speler, wees de ref terecht naar de stip, maar trok gelukkig voor geel-blauw enkel de gele kaart. Doelman De Schepper stopte echter de penalty en nauwelijks 1 minuut later kopte Niels De Pauw aan de overkant een hoekschop keihard tegen de touwen : 1-0, van een kantelmoment gesproken.

Na de rust bleef het bijzonder spannend en Beveren hield zich overeind ondanks enkele schermutselingen voor het Beverse doel. Via de tegenaanval kreeg geelblauw nog de beste kansen en in de blessuretijd kon De Schepper (broer van de doelman) er 1 van benutten : 2-0. Wedstrijd beslist dacht iedereen maar luttele ogenblikken later lukten de bezoekers alsnog de aansluitingstreffer waardoor het nog enkele minuten nagelbijten was voor de Beverse fans. Het bleef echter bij de al bij al verdiende 2-1 zege voor Beveren die vooral werd behaald dankzij een enorme werklust en een uitstekende teamgeest.
Beveren blijft dus leider, maar moet nog altijd Sint-Denijs naast zich dulden. Borsbeke volgt op 1 punt. Melsele, vierde in de stand, volgt toch al op zes punten.
Volgende week trekt Beveren richting Gent om er Mariakerke partij te geven. Die ploeg kan nog wel enkele punten gebruiken om zeker te zijn van het behoud, dus opletten geblazen.