StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kan Emond het tot een basisplaats schoppen bij revelatie Standard ?
Het is al geruime tijd stil rond de gewezen aanvaller van Waasland-Beveren Renaud Emond, maar dat is ditmaal niet omdat hij uit de gratie van Standard coach Ronny Deila is gevallen. Renaud die na een tegenvallend avontuur bij het Franse Nantes in januari 2022 wederom op Sclessin belandde, sukkelde de voorbije maanden met knieproblemen, maar die zijn nu zo goed als van de baan. In die mate zelfs dat Emond een paar weken geleden op invalbeurten kon rekenen tegen Kortrijk en Anderlecht.
Na dit seizoen begint Renaud aan zijn laatste jaar bij Standard, maar de 31-jarige Emond ziet zeker een verlengd verblijf op Sclessin zitten en in die optiek zou het voor hem prettig zijn de komende weken minuten te kunnen maken en wie weet de Rouches mee aan een ticket voor play-off1 te helpen. Indien zou blijken dat de Noorse coach Deila voor volgend seizoen andere troeven achter de hand heeft, zou ik als SK Beveren zijnde wel eens durven aankloppen bij de Luikse club.

En ons lid Luc Rombaut bezorgde mij vorige week ook het volgende leuk weetje.
Laszlo Köteles, ooit korte tijd door Genk bij Waasland-Beveren gestald, heeft zijn job als voetbalmakelaar geruild voor de functie van technisch directeur bij de Hongaarse tweedeklasser FC Gyor. Met zijn nieuwe club promoveren zit er voor de 38-jarige ex-doelman niet meer in, want Gyor staat momenteel op een achtste plaats. Köteles was gedurende 9 seizoenen een graag geziene figuur bij KRc Genk en hing in 2018 na een ook al korte passage bij het Deense Kopenhagen, zijn handschoenen aan de haak.

PVW.