StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Nu Beerschot geen hoop geven

Afgelopen zaterdag werd er gedaan wat uiterst noodzakelijk was om die laatste sprankel hoop te behouden in de strijd om promotie. SK Beveren won thuis met 2-1 van RWD Molenbeek. Die overwinning was eerder gevleid, maar wel knap als je weet dat RWDM dit seizoen nog nooit een voorsprong uit handen heeft gegeven.

SKB komt zo opnieuw terug tot op 3 punten van de Brusselaars. En dat is essentieel om de kansen op promotie levendig te houden. Een promotie die gezien de investeringen aan het begin van het seizoen een absolute must is. Dit team werd samengesteld met één doel. Kampioen spelen in de Challenger Pro League en daarmee terug ten tonele te verschijnen op het hoogste niveau.

Ondertussen vergeten we soms dat er ook nog teams onder RWDM en Beveren staan in de Promotion Play Offs. Zo staat Beerschot momenteel op 4 punten van SKB en dus op 7 van Molenbeek. Met nog 8 speeldagen te gaan is dat een moeilijk te overbruggen achterstand, maar niet onmogelijk.

Aanstaande vrijdag neemt SKB het in een rechtstreeks duel op tegen de Ratten. Net zoals in de vorige wedstrijd mag geel-blauw slechts met één doel naar het Kiel trekken. En dat is winnen.

Niet alleen is het zaak zo snel mogelijk de achterstand met RWDM te verkleinen, daarnaast moet ook de 3e hond op afstand gehouden worden. Bij winst in Wilrijk telt SK Beveren Beerschot volledig uit in de strijd om promotie. Dan kan het zich écht focussen op het overnemen van die leidersplaats. Geen tijd meer voor spelletjes. Elk verloren punt is er vanaf nu écht 1 te veel.

Door de winst van afgelopen zaterdag weet RWDM dat het deze keer menens is in Beveren. Aan het Edmond Machtensstadion loopt iedereen vanaf nu op de tippen van zijn of haar tenen. SK Beveren is de aanjager en kan niet anders dan zijn hete adem in de nek van de Brusselaars blazen.

Week na week moet geel-blauw er zelf alles aan doen de achterstand te verkleinen. SKB heeft het misschien niet in eigen handen. Met resultaten op de groene mat deel je elke week een nieuwe psychologische tik uit aan de concurrentie.

Tijd voor daden. Tijd voor promotie.

Seppe Meul.