StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB RWDM LATEN ZWETEN.

Wie op achtervolgen aangewezen is en als eerste aan de bak moet, zal zijn opdracht starten onder behoorlijke druk, maar kan die niet te onderschatten factor mits winst doorspelen naar de concurrentie. SK Beveren kan vanavond een uitstekende zaak doen in het klassement door 3 punten mee te graaien op 'T Kiel en in puntenaantal naast Molenbeek te klimmen, weliswaar met een wedstrijd minder gewonnen. In de wetenschap dat RWDM op zondagnamiddag Club Nxt ontvangt, wordt het benieuwd uitkijken hoe de Brusselaars zullen omgaan met die nieuwe situatie, want zelf leed het een onnodige nederlaag op de Freethiel en heeft het ongetwijfeld genoten van de wijze waarop Club Nxt op 25 februari onze Leeuwen in de pan hakten.

SK Beveren heeft het voorbije weekend zichzelf en het verdere, nog lange vervolg van de Challenger Pro League, gered door leider RWDM met een nipte en moeizame 2-1 overwinning een vervelende terugreis naar de hoofdstad te bezorgen. Lang zal die trip niet geduurd hebben, maar de Brusselaars hebben op de spelersbus zonder twijfel zitten piekeren hoe het mogelijk was een wedstrijd die zij in de eerste helft volledig onder controle hadden, op vijf minuten tijd kort na de herneming compleet uit handen te geven. Hieruit kunnen we 2 tegengestelde zaken leren : RWDM is absoluut geen toevallige koploper, maar het is evenmin onklopbaar.

Er valt SK Beveren niet zoveel aan inzet te verwijten, al was de flauwe reactie na de 2-0 achterstand tegen Club Nxt een paar weken geleden bedenkelijk, maar het ontbreekt de ploeg aan een duidelijk gameplan, structuur en verzorgd voetbal/vlotte combinaties. Een gevolg van het voortdurend wisselen of het over ijverig zijn en op de individualistische toer gaan van heel wat spelers, wie zal het zeggen. Feit is dat het beter moet en ook kan, maar na 24 speeldagen zou dit wel eens op ijdele hoop kunnen uitdraaien. En toch leeft stiekem de overtuiging dat er in de huidige spelersgroep veel meer zit dan er tot nu toe uitkwam, alsof de laatste puzzelstukjes net niet passen en dat hoeven er niet veel te zijn om een compleet vertekend beeld te geven. Zo zag na een kansenarme eerste helft van onze ploeg tegen RWDM, het eerste kwartier na rust met op dat moment als enige wissel Mbokani in de plaats van Coopman, er stukken hoopgevender uit. Kortom, één positie/schakel anders invullen kan al een wereld van verschil maken. Ondertussen werd het beroep voor Van Damme afgewezen en dat mag gerust een tegenvaller worden genoemd.

Bij tegenstander Beerschot zal de komende weken smaakmaker Ryan Sanusi ontbreken en dat is zo mogelijk nog een grotere aderlating dan de afwezigheid van Joachim Van Damme. Door het verlies van Molenbeek in Beveren en de winst van de Mannekens op het Lisp, is de wedstrijd van deze avond een match van alles of niks voor de Kielse Ratten. Een nederlaag tegen SKB betekent zo goed als weg kans op de kampioenstitel, maar in geval van winst en wie weet puntenverlies van Molenbeek, zijn nieuwe scenario's mogelijk. Een bezoek aan traditieclub Beerschot met wellicht een gezellig vol huis, het is geen wonder dat de vraag naar tickets onder de Beverse fans ongezien groot was afgelopen week. En zouden onze spelers het aandurven onze fantastische supporters voor de tweede keer op even zoveel weken in de kou te laten staan, we mogen er niet aan denken !

Komaan Leeuwen, laat eindelijk jullie tanden een keer zien ?

Patrick Van Wesemael.