Met een buffeltstoot in de 87ste minuut zette Aleksandar Vukotic de harten van de talrijk meegereisde Beverse supporters naar het Kiel in vuur en vlam. Een bevrijding van formaat en dat Vuko kon scoren is leuk voor hem nadat hij vorige week tegen Molenbeek de schlemiel werd.

Net zoals tegen RWDM kwam deze partij van onze Leeuwen absoluut niet in aanmerking voor een schoonheidsprijs, maar qua efficiëntie scoren we tweemaal na mekaar hoog. SKB deed wat het moest doen en komt voor het eerst sinds lang naast RWDM in de rangschikking, maar de Brusselaars hebben uiteraard nog een match te goed en ook meer gewonnen wedstrijden. Het legt in ieder geval druk op Molenbeek dat thuis met Club Nxt niet de gemakkelijkste opdracht heeft.

Het ontbrak de wedstrijd op het Kiel aan een vroeg doelpunt waardoor de neutrale toeschouwer als die er waren, ongetwijfeld met hun voetbalhonger zijn blijven zitten. Beerschot combineerde het best, maar tot goeie kansen kwam het amper, al diende Reus wel enkele keren attent ingrijpen. Het is duidelijk dat de scherpte er wat af is bij de Mannekens en door deze nederlaag is het nu haast zeker uitgeschakeld voor de titel, tenzij er zich nog een mirakel voltrekt. Voor SKB heeft die vaststelling mogelijk een vervelend kantje, want Beerschot speelt nog tweemaal tegen RWDM en daar moeten we hopen dat de Ratten hun sportieve plicht vervullen, maar een reden om daaraan te twijfelen hebben we niet. En al was het beste van het spel voor de thuisploeg, de betere kansen (maar het waren er weinig) werden door Mbokani en Vukotic gemist, maar deze laatste kon gelukkig op het meest geschikte moment van een wedstrijd (de slotfase) revanche nemen. Fijn dat Beau Reus nog een keer de nul kon houden. Door deze overwinning wint de wedstrijd van volgend weekend op vrijdagavond 20 uur tegen Lierse Kempenzonen aan belang en zou het wel eens kunnen dat de Freethiel gezellig vol loopt. Het voetbal van SK Beveren blijft voorlopig een kampioen onwaardig, maar we hebben nog 7 matchen om daar iets aan te doen. Het klopt dat schoonheidsprijzen geen punten opleveren, maar een beetje meer marge/afstand kunnen nemen in sommige wedstrijden, zou geen overbodige luxe zijn, want de waarheid gebiedt te zeggen dat we met 6 op 6 tegen RWDM en Beerschot, goed weg komen en een ploeg die zich wil redden of kampioen spelen, heeft onvermijdelijk een paar keer de assistentie van Dame Fortuna nodig. Dat deel hebben we al gehad en dus is het nu onze Leeuwen zelf om het voorbeeld van Dame Fortuna te volgen.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

VUKOTIC KOPT SKB IN HET SLOT VOORBIJ BEERSCHOT

In de eerste helft was de spanning te snijden op het Kiel. Beerschot had de meeste kansen, maar SKB was het gevaarlijkst met een inzet van Mbokani. Na rust ging de thuisploeg op zoek naar het doelpunt, geel-blauw hield stand. In het absolute slot besliste Vukotic met een kopbal de partij. Eindstand: 0-1.

De eerste kans uit de partij kwam op naam van de thuisploeg. Baeten probeerde het met links, Reus bracht redding met é+eacuten hand. Aan de overzijde zette Bruny zich in de 12de minuut goed door. Thuisverdediger Konstantopoulos kon pas in laatste instantie wegwerken, vlak voor de neus van de aanstormende Barry. In de 22ste minuut mocht Hrncar een vrije trap nemen vanop een interessante plek. De krul van de Slowaak ging over het doel van Lathouwers.

Na deze poging belandde de partij even in een stroomversnelling. Na een prima voorzet vanop links kon middenvelder Baeten niet besluiten met het hoofd. Aan de overzijde bediende Hrncar Mbokani prima voor doel. De spits drukte af, maar Lathouwers pakte uit met een spectaculaire reflex. In de herneming kon ook Bruny niet besluiten. Nog geen minuut later kreeg Vuko een nieuwe uitgelezen kans om geel-blauw op voorsprong te brengen, maar zijn kopbal eindigde in de armen van de thuisgoalie.
Drie minuten voor rust raakte thuisverdediger Matthys het leer compleet verkeerd. De bal belandde op een interessante plek bij Mbokani, maar de Congolees kreeg het leer niet goed onder controle. In het absolute slot van de eerste helft kon Nsimba de bal tegen de touwen duwen, maar het doelpunt ging niet door wegens voorafgaand buitenspel van Barry. Ruststand: 0-0.

Na rust drong Beerschot in de eerste tien minuten een paar keer goed aan, maar echt gevaarlijk was het niet. In de 55ste minuut moest Reus wel zijn vuisten gebruiken op een knal van Baeten.
Pas na 20 minuten in de tweede helft konden we de eerste kansjes van onze Leeuwen noteren. Een schotje van Mbokani was eerst te slap en te centraal gericht. Drie minuten later kon Barry oprukken, maar zijn uithaal was veel te roekeloos en ging ver naast.
In het slotkwartier drukte de thuisploeg door. Reus moest zijn kunnen tonen op een afgeweken schot van Alhassan, nadien hielpen ook zijn verdedigers hem nog een handje om het leer weg te werken. Niet veel later belandde ook nog een kopbal van Van Den Bergh op het dak van het doel. Aan de overzijde zette Bateau tien minuten voor tijd goed voor, Barry kon zijn kopbal onvoldoende richting geven.

Het werd steeds duidelijker dat wie zou scoren, de overwinning zou binnenhalen. Twee minuten voor het einde van de partij schilderde Ribeiro een hoekschop perfect voor doel. Vukotic aarzelde niet en kopte het doelpunt van de overwinning tegen de touwen.
In de extra time kwam de overwinning niet meer in gevaar. Voor de tweede week op rij boekt geel-blauw alweer een uitermate belangrijke zege in de titelstrijd. Eindstand: 0-1.

Aanstaande vrijdag ontvangt SKB Lierse op de Freethiel. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.