StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Te overwegen of absoluut niet aan denken ?
Het is een pijnlijke vaststelling die week na week terugkomt : het Beverse middenveld heeft een schrijnend gebrek aan voetballers met ideeën/creativiteit en ze vervolgens kan uitvoeren. Of we die spelers hebben, maar ze niet gebruiken laat ik in het midden, maar dat gemis ligt mede aan de basis dat spelers als Mbokani en Barry onvoldoende op hun sterkte worden aangespeeld en te veel hooi op de vork nemen om iets te forceren. Spelers als Van Damme, Verstraete en Everton scoren goed tot zeer goed bij de meeste supporters omwille van hun tomeloze inzet, maar zijn ze ook voldoende efficiënt. Iemand die de wedstrijd tegen RWDM nog een keer herbekeek op televisie (en dan krijgt men in bepaalde situaties een ander ‘soms beter) beeld van hoe sommige spelers het er van hebben afgebracht. Een voetballer die ik hoog heb zitten omdat hij het perfecte voorbeeld is van nooit opgeven en er altijd voor gaan, is Everton Luiz. Bij het herbekijken van die match bleek die vaststelling te kloppen wat ook geen verassing was, maar het viel tevens op dat er zo weinig effect was van die benijdenswaardige werkkracht bij de Braziliaan. Everton op de bank zetten, ik kan het mij niet voorstellen, maar moeten we die vraag luidop durvne stellen in de wetenschap dat iemand als Kevin Hoggas daar wel zit en weliswaar onvergelijkbare inzet toont, maar een veel betere voetballer is die regelmatig een assist aflevert en vlotjes zijn doelpunt meepikt als de gelegenheid zich voordoet. Maar ook Lucas Ribeiro Costa zit min of meer in dezelfde situatie. Voetbaltechnisch heeft hij geen gelijke in onze kern en een van de weinige spelers die wat mij betreft over het vernuft en de gave beschikt om de voeten te laten uitvoeren wat de hersenen aangeven. Wat in het nadeel van Hoggas en Ribeiro Costa spreekt is de regelmaat in hun prestatie. Als ze hun dagje niet hebben, heeft men er als ploeg niks aan, maar omdat zoiets snel duidelijk is moet de coach zijn verantwoordelijkheid opnemen en handelen. En zou het kunnen dat we de voorobije weken toch Taofeek Ismaheel wat hebben gemist ? Die was iets minder bezig net voor zijn zware blessure, maar zijn voorzetten kwamen dikwijls goed toe en zijn snelheid niet te onderschatten.

* KSKB raakt niet verder dan brilscore.
Een puntendeling buitenshuis is geen slecht resultaat, maar voor wie mee op kop staat betekent dat al vlug de rol lichtjes moeten lossen. Dat overkwam KSK Beveren dit weekend, maar Geert De Vreese weet er alles over.

KSK Beveren is zijn leidersplaats kwijt na een scoreloos gelijkspel zaterdagavond uit bij het Gentse Mariakerke.
Beveren had het daar in de eerste twintig minuten zeer moeilijk en leed nogal veel balverlies tegen een vinnig en gretig Mariakerke. Nadien kwam geelblauw beter in de match maar veel doelgevaar leverde dat nog niet op. Ruststand 0-0 dus.

Een heel ander spelbeeld in de tweede helft. Beveren domineerde nu volledig de partij en voetbalde ook een karrevracht aan kansen bijeen maar de bal wou maar niet tegen de touwen belanden.
Ook de scheidsrechter wou niet echt meewerken toen hij een Bevers doelpunt afkeurde wegens een vermeende aanvallende fout zodat het dus 0-0 bleef.
Met nog zes partijen te gaan is het ook al verrassende Sint-Denijssport nu de nieuwe leider en telt 1 punt meer dan Borsbeke en twee meer dan Beveren. Melsele volgt op zes punten terwijl Zottegem toch wel uitgeteld lijkt met negen punten achterstand. Aangezien Borsbeke niet wil of kan promoveren lijkt het titeldebat steeds meer een onderonsje te worden tussen Sint-Denijssport en KSK Beveren. Op de laatste speeldag ontvangt Beveren het Gentse Sint-Denijs.
Volgende week ontvangt Beveren middenmotor Ardennen , terwijl Sint-Denijs het bezoek krijgt van Borsbeke.

GDV & PVW.