StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Luxeproblemen in volle titelstrijd

De voorbije 2 speeldagen heeft SK Beveren haar rug gerecht. Eerst door de wedstrijd op leven en dood tegen RWD Molenbeek te winnen. Daarna door te bevestigen dat het nog steeds meedingt voor de titel toen het 0-1 ging winnen op het Kiel. Bij de overwinning tegen Beerschot was misschien wat geluk gemoeid, het zijn dat soort momenten die zullen beslissen over de titel en welke je krijgt: die van kampioen of vice-kampioen. In die strijd krijgt SKB nu te maken met een luxeprobleem. De vraag is nu; is dat per sé een probleem?

Eerder deze week stond er in de kranten te lezen dat Taofeek Ishameel opnieuw voluit meetraint met de groep. Met andere woorden zit hij in de laatste fase van zijn herstel na de blessure waarvan iedereen dacht dat ze hem maanden aan de kant zou houden. Dat zijn terugkomst een serieuze meevaller kan betekenen staat buiten kijf. Toch zorgt zijn rentree ook voor een nieuw dilemma bij de coach in wie op te stellen als basisspeler en wie door te verwijzen naar de bank. Een dilemma is altijd moeilijk op te lossen. Zeker wanneer je als eindverantwoordelijke al maanden aan het zoeken bent naar een typeploeg zoals De Decker dat doet.

Wanneer Ismaheel terug als volwaardige speler zijn flank zal opeisen in de basis is niet volledig duidelijk. Een selectie in de wedstrijd tegen Lierse zal er allicht wel inzitten, over speelminuten bestaat nog twijfel. Daar zullen voornamelijk de wedstrijdsituatie en zijn conditie een belangrijke factor spelen. 2 weken later maken we de verplaatsing naar de Futures van RSCA. In dat opzicht komt de interlandbreak goed uit. Maar daarmee is dat dilemma nog niet opgelost.

Ismaheel keert terug in een ploeg die 2 maal op rij een cruciale overwinning heeft geboekt in de strijd om de titel. Op rechts hebben we met David Hrncar een nieuw goudhaantje ontdekt, en ook zijn broeder aan de overzijde, Bruny Nsimba, doet het naar behoren. Daarmee rijst meteen de vraag of Ismaheel wanneer hij 100% fit is, zijn plaats weer kan en mag opeisen. We kennen de kwaliteiten van de Senegalees. Snel, dribbelvaardig, onvermoeibaar en altijd met de neus naar het doel. Bruny Nsimba legt dan weer iets meer kracht in de weegschaal gecombineerd met snelheid en scorend vermogen. Hij doet het de laatste weken uitstekend. Zijn doelpunt tegen RWDM illustreert zijn huidige vorm. En dus zal de coach keuzes moeten maken. Keuzes die in de race naar de titel kunnen beslissen over winst of verlies.

Seppe Meul.